Båda gratis?

Onsdag 8/8

Om det står ”hans förlovningsring 1899 kr, hennes på köpet” – betyder det att man får båda gratis om det är två kvinnor som ska förlova sig? Detta är bara en av underligheterna man kan stöta på som samkönat par i den svenska konsumentdjungeln, och om detta handlar rapporten ”våningssäng på bröllopsresan”. I Plånboken träffar du Kristina Börjeson, som ligger bakom rapporten, och Margareta Ternell från Svensk Handel. 

Det ska också handla om bedragare, som nu blivit föremål för en doktorsavhandling som heter ”Den fabricerade människan”. Du träffar författaren Markus Arvidsson, som bland annat upptäckt att det bor en liten bedragare i oss alla, när vi ljuger upp våra CV:n inför arbetsgivare eller skryter om våra barn inför våra grannar. 

Så hör du ett sommarsamtal med Jan Bertoft på Sveriges Konsumenter, och en frågestund med Carina Lundgren på Råd och Rön.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista