Beräkna priset på det här om du kan...

Rara men dyra

Onsdag 15 augusti

Att skaffa barn är ofta ett känslomässigt beslut snarare än ett ekonomiskt, ändå blir det ofta kännbart för plånboken att ha ett eller flera barn. Konsumentverket har räknat på vad ett barn kostar i månaden, och denna vecka besöker de Plånbokens studio för att berätta hur man gör en budget som håller, och som inte innebär att du behöver förändras till en blåbärsplockande storkokare. 

Du träffar också trebarnsmamman Anna Åhr som berättar om det kniviga i att veta var man ska lägga pengarna – på dyra gympaskor som tonårssönerna faktiskt vill ha, eller på regnställ som föräldrarna tycker att de behöver. Vi gör också ett besök i New York, där föräldrar formligen bryter ryggen av sig för att få ihop pengar till barnens collegeutbildning. 

Vi tar också ett sommarsamtal med Reklamförbundets VD, Pia Grahn Brikell, och så blir det frågestund med Gunnar Olsson från Konsumenternas försäkringsbyrå

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".