Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet som reder ut stora som små konsumentfrågor.

Hur ska vi tänka om kött?

Publicerat torsdag 4 december 2014 kl 15.05
Alternativet till kött
18 min
Trots larmen äter vi kött som aldrig förr
Larmen om farliga bakterier och arsenik i kött har avlöst varandra de senaste månaderna, samtidigt uppmanar myndigheterna oss att äta mindre kött. Ändå fortsätter vi i stort sett som förut. Foto:Leif R Jansson TT

Nu i jultider ser många säkert fram emot både skinka, revbensspjäll och korv. Men larmen om att köttet vi konsumerar innehåller både arsenik, antibiotika och MRSA-bakterier oroar många. Ändå ökar vårt intag av kött i Sverige, mot myndigheternas rekommendationer. Plånboken reder ut hur vi ska tänka som köttkonsumenter och vad vi kan byta ut köttet mot på tallriken. Åsa Brugård Konde på Livsmedelsverket och Sara Ask, barndietist och matskribent, gästar studion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".