Ful frukt återanvänds.
Ann Sellbrink ser till att de frukter och grönsaker som inte kan säljas kommer tillbaka till konsumenten, i ett annat skick. Foto: Anna Frey/SR

Ful frukt tillbaka till konsumenten

8:13 min

En banan som börjat bli brun i skalet, en rynkig tomat och kantstötta äpplen. Det är sådant som vi konsumenter ratar, trots att frukten är ätbar. Varje år slängs tonvis av fullt ätbar mat i Sverige, något som är dåligt både för plånboken och miljön. Men så behöver det inte vara. Plånboken har rest till Växjö och besökt projektet där frukterna och grönsakerna som inte blir sålda i butiken kommer tillbaka till konsumenten - fast i en annan form.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista