Sönderklippta kläder
Saras kläder och kablar blev uppklippa men försäkringsbolaget nekar henne ersättning, och menar att inbrottet inte täcks av hemförsäkringen, eftersom hon inte kan bevisa att det faktiskt är någon som har gjort ett inbrott. Foto: Privat Foto: Privat

Plånboken Special - om försäkringstagarnas bevisbörda och att gå på exekutiv auktion

I Plånboken Special får du höra ett axplock av godbitarna från senhöstens program. Hör om "Sara", som fick vid ett inbrott fick sina kläder sönderklippta, sladdarna till husgeråden avklippta och TV-rutan krossad. Men försäkringsbolaget nekar henne ersättning, och menar att inbrottet inte täcks av hemförsäkringen. Så: hur mycket ska försäkringstagaren egentligen kunna bevisa när ett inbrott sker? Försäkringsexpert Gunnar Olsson gästar studion. Vi bjuder också på en djupdykning i presentkortets villkor, en intervju med Kristina Schultz, som slängde ut alla prylar från familjens lägenhet och testade att leva så under 100 dagar, reportage om att gå på exekutiv auktion samt om att det skiljer stort mellan olika kommuner när det gäller avgifterna för installation av bergvärme.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista