Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet som reder ut stora som små konsumentfrågor.
Uppdukat julbord.
Vi äter mer grönt på julbordet men kötträtterna dominerar. Foto: Robin Haldert/TT

Hur grönt kan julbordet bli?

"Traditioner är både sega och föränderliga"
9:23 min

Fler svenskar äter mer vegetarisk mat än tidigare men gäller den trenden även för något av det heligaste vi har, julbordet? Går vi mot ett mer och mer vegetariskt julbord eller väger de traditionella rätterna fortfarande tungt? Karin Höijer, universitetslektor i mat och måltidskunskap vid Kristianstads högskola gästar Plånboken.

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".