Hummer med avokado och chilisås smaksatt med färsk pepparrot

Förrätt för 4 personer

  • 2 humrar
  • 2 avokado
  • 8 coctailtomater
  • Hasselnötsolja (eller annan smakrik olja)

------------------------------

Chili och pepparrotssås

  • ½ dl majonnäs
  • 1½ dl gräddfil
  • 1 msk chilisås (Heinz)
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 tsk färskriven pepparrot

1: Tag ur hummerköttet från stjärt och klor.
2: Skala och tag bort kärnan från avokadon.
3: Klyfta avokadon fint och dela cocktailtomaterna.
4: Blanda alla ingredienser till såsen.
5: Fördela hummerköttet, avokadon och tomaterna snyggt på fyra tallrikar och stänk på hasselnötsoljan.
6: Klicka på såsen och garnera med dill.
7: Servera rostat bröd eller kuvertbröd till hummern.