Nu vill jag sjunga dig milda sånger av Linda Olsson

Det här är en roman om två kvinnors oväntade möte och vänskap. När den unga författaren Veronika kommer till en enslig by i Dalarna för att skriva på sin roman möter hon Astrid, den tystlåtna äldre grannen som bott där i hela sitt liv. Som läsare lär vi känna Veronika och Astrid genom deras egna berättelser ur sina liv.

Deras vänskap växer sakta fram medan våren och sommaren tränger undan vintermörkret. Linda Olsson är född i Sverige men bor idag i Nya Zeeland och det var också där boken gavs ut först, på engelska. Men det är den omisskännliga svenska naturen som får stort spelrum i denna roman och den som jag minns nästan bättre än huvudpersonerna själva.

Linda Olssons språk är lättillgängligt och stundtals vackert och berättelsen drivs framåt ju mer vi får veta om Veronikas respektive Astrids liv. Det är en bok om kärlek, sorg, vänskap och olika vägar man kan gå i livet. Boken fick ett fint mottagande både i Sverige och på Nya Zeeland vilket visar att det ”typiskt svenska” är gångbart även på andra sidan jordklotet.

Lena Holmberg, medlem i bokcirkeln Soppklubben

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".