"Det enda som slår den är nog 7 sorters kakor!"

Titel: Hotel Pastis

Författare: Peter Mayle

"Feelgood-roman" som utspelar sig i Frankrike - en kittlande bok om att bryta upp och skapa ett nytt, bättre liv.

Detta är en av de få böcker som jag läser om då och då, och det är den bok jag läst flest gånger - det enda som slår den är nog 7 sorters kakor!

Första gången jag läste "Hotel Pastis" hittade jag den på biblioteket, och jag var fast redan efter ett par sidor!
Boken stod under Resor - men den handlar inte om att resa egentligen, utan om en man som tröttnar på sitt liv i England och skaffar sig ett hotell i Frankrike. Det hela sker mest genom en slump: han får problem med bilen i Frankrike, och medan han väntar på att verkstan ska få reservdelar leder det ena till det andra.

Beskrivningarna av landskapet och omgivningarna, förvecklingarna med hantverkarna och inte minst av mat och dryck är fantastiska (läs inte boken på fastande mage!).

Sedan slutar boken dessutom med en fantastisk knorr som gör att jag går omkring och småmyser en lång stund när boken är slut.

Efter att jag läst "Hotel Pastis" letade jag reda på några böcker till av samme författare, och det visade sig att Peter Mayle själv är engelsmannen som tillsammans med sin fru flyttar till Provence i Frankrike.
Om det har han skrivit några böcker - bl a "Ett år i Provence" som kanske många har hört talas om och "Ett bra år" som är filmad med Russel Crowe i huvudrollen.

Min favorit är dock fortfarande "Hotel Pastis".

Lästips av Yvonne Andrén, Bollebygd.