1 av 3
2 av 3
3 av 3
Förmiddag 1 november

Packa kappsäck

"Packa kappsäck lektion 1"
4:05 min

Med fjolårets vargavintern i registret lockar de sydligare breddgrader när mörkret och minusgraderna tränger sig på. Innan avfärd ska kappsäcken packas och inget får glömmas. I dagens förmiddag gav Hanna Blixt oss tips och råd för hur vi får med oss de rätta atteraljerna på resäventyret!

Måndag och nytt tema! I dagens förmiddag måndag packade vi kappsäcken för resäventyr! Hanna Blixt, är Boråstjejen som aldrig tröttnar på att vara på resande fot. Just nu studerar hon på högskolan i Borås och reser så ofta hon har sparpengar och tid över.

På bordet i barndomshemmet ligger en mängd prylar som ska ner i väskan. Äventyrresa är det som hägrar och där finns varma och funktionella kläder för att klara av väder och vind. Myggmedel, pannlampa, ordentliga kängor, kortlek, böcker, öronproppar och sovsäck. Vi rullar med fördel ihop kläderna och får mer plats i väskan som har både kod och nyckellås. - Den är inbrottssäker och jag har aldrig blivit av med något säger Hanna. Kompisar har fått väskor förstörda men Hannas väska i hård plast har hållt både till Afrika och Sydamerika. 

Ett lättare sätt att få med sig allt är att göra listor med olika spalter för kläder, neccesär, mat, handbagage och övrigt. Nästa vecka reser vi vidare till resekatalogernas djungel.  Vi hörs snart igen!/Erika

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".