1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6
Förmiddag 2 november

Inkapslade muttrar och kretskort

" Vår lärare var förskräckt"
11 min

Muttrar, skruv, spik och kretskort från datorer - hur hänger det ihop med vävkonst? Med tredimensionella vävar visar Anna-Karin Lindfors just nu upp utställningen Textiles Deconstructed på Vävkompaniet i Borås.

Den konstnärliga ådran har funnits med sedan barndomen i Frillesås. Anna-Karin växte upp med en mamma som var arkitekt och en musicerande pappa. Redan som 11-åring gick hon sin första vävkurs. - Jag sänkte medelåldern ordentligt på kursen. Den sommaren blev det en matta berättar Anna-Karin.

Sedan 2003 gör tredimensionella vävar med tillägg av trycktekniker i olika färger och former. Textiles Deconstructed heter utställningen, och det låter ju ganska abstrakt, men Anna-Karin vet förstås varför hon valt det namnet. - Det spelar på det här med att jag väver hål. Det är fragment av tygstycken där jag jobbar med olika lager och skuggeffekter.

I väven Frillesås har inspirationen hämtats från naturen och barndomen. Inkapslade musslor, stenar och sandkorn i smala plaströr har mödosamt vävts in. Textiles Deconstructed visas veckan ut på Vävkompaniet i Borås./Erika

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".