Elin Bornell och Hugo Jareteg. Foto: Erika Löthberg
Förmiddag 2 december

Tyra i jakt på Ville Vessla

Elin Bordell: ” Vi är alla barnsliga på olika sätt”
5:26 min

Ett mysterie måste lösas men Ture Sventon har varken tid med temlor eller Ville Vessla. I stället får hans systerdotter Tyra som går på polishögskolan ansvar för att lösa fallet.

 

Åke Holmbergs älskade böcker om privatdektektivens jakt på Ville Vessla från 1948 är ständigt aktuella. I familjeföreställningen Tyra Sventon i London har regissör Elisabet Ljungar bearbetad böckerna för Borås stadsteatern.

I nyversionen har Ture Sventon för mycket att göra och ber sin brorsdotter Tyra som går på polishögskolan om hjälp. Jakten på den ständigt gäckande Ville Vesslan får inte släppas.

I ensembeln spelar både vuxna och barn, Elin Bornell som spelar Tyra och Hugo Jareteg, Dick sitter på scenkanten med ett föremål i famnen. - Det är en katt som har väldigt stor betydelse för föreställningen men jag får inte avslöja mer säger Hugo.

- Det har varit toppen, man blir imponerad varje dag av barnen fortsätter Elin. Vi hade vår första publik i lördags och det var verkligen på hugget. Det är härligt när det blir standupkänsla i publiken fortsätter hon.

Äppelpallarbyxor, slipover, shjorta och yvigt hår är Dick i ett nötskal som Hugo spelar. - När man kliver i dem blir man mer Dick.

Föreställningen spelas över jul och nyår vilket Hugo och Elin bara känns mysigt. -Jag är ledig på julafton och det är det viktigaste avslutar Hugo. Föreställningen pågår till den 22 januari på Borås stadsteater. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".