Kompisar från förr

En av SR Malmös humorsatsningar för sommaren blir "Kompisar från förr". Freja Hallberg, tidigare i Pang Prego, och Kalle Lind, tidigare i Hej domstol!, vill sprida trevlig sommarstämning med trams och omotiverade personpåhopp. Till sin hjälp har de ett digert arkiv av humorinslag från Malmöradios förflutna - Wallraff, Så funkar det, Hej domstol!, Pang Prego och bortglömda pärlor som Söndag hela veckan och Meningen med allt - som kommer att få nytt liv i nya sammanhang.

- Vi kommer att ha ett persontema på varje program, säjer Freja. Ett program kanske har rubriken Politiker och då samlar vi de bästa inslagen som gjorts kring det temat. En annan rubrik kan vara Hantverkare och andra störiga figurer. Ett tredje program heter kort och gott Kay Pollack. Det kommer att handla om Kay Pollack.

Kalle Lind var alltså en av skaparna av P3:s satirprogram Hej domstol! (2003-06). Han har även skrivit manus till dramaserien "Häktet" och 2008 års julkalender "Skägget i brevlådan", gett ut krönikeboken "Människor det varit synd om" och skrivit barnböcker. Freja var med och drog igång P3:s nuvarande succé Pang Prego och drog sen vidare för att starta ståuppklubbar, teaterföreningar och barnkulturhus.

-Jag ser vansinnigt mycket fram emot att jobba med Freja, säjer Kalle. Hon har en massa perspektiv som jag inte har och kan i princip göra allt. Hon kan spela instrument, hon kan sjunga, hon kan inte minst mima och dansa. Det sista kanske inte kommer till sin rätt i radio, men jag kommer ju att få njuta av det på kontoret.

Kompisar från förr söndagar 16.03-18.00 och måndagar 16.08-18.00, från 8 juni och fem veckor framåt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista