Snart är det jag som är kung!

Jag kommer tillbaka från min semester och får ett, rent ut sagt, kej-ser-ligt mottagande! Först hälsar jag på Josefin och Kringlan där de sitter i sitt provisoriska kontor som, om sanningen ska fram, inte är större än ett dockskåp. För dvärgdockor. De tvingas praktiskt taget sitta i knät på varandra, och slåss om sin miniatyrutrustning. Det är för deppigt, för dem, men också för mig. För jag inser att jag inte får plats i detta lilleputtland.

Så, jag frågar min chef: var ska jag husera denna första vecka? Och lotsas till mitt nya kontor. Väl framme tappar jag nästan hakan. Jag har – ensam - tilldelats vad som måste vara radiohusets största rum - dessutom med utsikt över hela bottenvåningen. Detta föranleder mig såklart att undra:

Är jag den nya chefen för SR Malmö?

Om så är fallet: vilka är mina befogenheter? Kan jag vänta mig en fet bonus? Och viktigast av allt: bör jag ta med mig ett barskåp, en cigarrlåda och en brun clubfåtölj till jobbet imorgon, för att inreda mitt nya ”fort”? Jag vet inte. Allt jag vet är att det inte kunde ha börjat bättre.

/ Nanna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista