1 av 2
Best friendz 4-evah?
2 av 2
En bok för män att koka.

Leif - Sveriges sämsta bästa vän?

Mitt intresse för Guillou-skandalen är milt sagt svagt. Men. Men! MEN! Är det inte konstigt att Leif GW Persson, som ju ska föreställa Guillous bäste vän, säger sådana här saker till Expressen:

- Spioneri tror jag inte att det är fråga om. Med risk för att såra Jan djupt så satt han inte på några väsentliga hemligheter om vare sig försvaret eller nåt annat vid den tiden. Han hade ju inte ens gjort lumpen.

- Som journalist var han ju en i högen, i bästa fall. Han jobbade för en ganska obskyr skittidning, Fib-Aktuellt med verkligen inga mängder med läsare, och inget betydande inflytande.

- Jan har alltid varit barnslig. Han är ju vansinnigt förtjust i sånt där hemliga klubben och ihåliga eken och att lämna meddelanden och sånt. Det måste vara hans livsluft. Han tyckte säkert det var spännande.

Såvitt jag förstår har ingen tryckt en pistol mot GW:s livströtta gamla skalle och tvingat honom att snacka skit om sin kompis. Ändå bjussar han på karamell efter karamell, och drar sig inte heller för att, med ljus och lykta, leta efter olagligheter i Jannepöjkens handlande:

- Och skulle man finna att det var lagligt så har han ju i varje fall begått skattebrott, eftersom jag utgår från att han inte har deklarerat för de där pengarna.

Är jag ute och cyklar enhjuling på Crazy Road eller är Leif GW Persson världens kanske sämsta bästa kompis? Jag bara undrar.

/ Nanna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".