också töntiga, sport och startrek hör inte ihop

Lilla världen konstig

Efter att ha varit på semester en vecka blev jag snabbt påmind om hur stämningen är på pp-redax. När man går in här upphör vanliga regler och konversationer, man kan säga att när man går in här går man ut ur den vanliga världen.
Nu ska jag ta ett exempel (förutom tex att nanna blev överraskad över vad hon hette i mellannamn), och snälla, håll med mig nu. För här gör ingen det.

Idag när jag som vanligt skulle kolla en sak på internet under mötet vände jag mig mot Nannas dator, klickade ctrl T för att få ny flik och fyllde i adressen. Då ropar nanna "loggade du över min flik nu?"
Varpå jag sa: "ameh, hallå". för så heter det väl ändå inte. "vadå logga över? Så säger man väl för fan inte"
Nanna svarde bara "fast jag hoppas verkligen att du inte loggade över, för jag läste faktiskt nåt på den sidan" Efter att jag förklarat (lite ironiskt) för Nanna om Back-knappen kunde allt vatt frid å fröjd, men då ser jag hur kringlan å jossan lutat sig mot varandra och sitter å flinar. som små barn.
"vad är det?" frågar jag.
"flin flin, ni två är töntiga" säger de.
varpå nanna blir provocerad. "vadå, jag har väl inte varit töntig?"
"" säger Josefin. "men simon säger så mycket töntigt. tönt tönt tönt tönt kommer ur hans mun, och ibland hakar du på och då dras du med."

Å då ska det tilläggas att jag är nykommen från en liten semester där jag vant mig av vid den här stämningen att man inte får säga eller göra vad man vill utan att bli anklagad antingen för att va tönt eller tråkig eller för jävla sen med en spaning eller typ vad som helst.

Men den här gången hade väl inte jag gjort nåt fel?
Nanna sa "logga inte över min flik"
Så heter det väl inte? Och det gör ju inget om man då... loggar över nåns flik eller hur? det är hon som är tönt.
Håll med mig nu. Gör det bara.

/Simon

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista