Tant

Det som tagit längst tid av mina handarbeten är förmodligen den broderade exakta kopian av ett Hefner-skivomslag i korsstygn (ett och ett halvt år). Numera gör jag bara saker som går snabbt (typ fula stickade vantar).

Handarbeten fyller framför allt funktionen som dåligt-samvete-dämpare i mitt liv. ”Vad jag gjort idag? Why, jag slängde ihop ett par helt vanliga hemstickade sockar! Och så har jag visst sett elva avsnitt av The Wire i rad under tiden utan att ens orka röra mig från soffan för att gå på toa eller äta vilket visserligen är vansinnigt sunkigt men TITTA SOCKARNA!”. Det lilla präktighetskomplex jag lider av avhjälps väldigt effektivt av att sticka, jag kan rekommendera det!

Om jag någon gång orkade handarbeta något mer avancerat än dåligt-samvete-vantar, så skulle jag göra det här stickade matsmältningssystemet.

/Hanna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".