Dagboksblurbs

Om du gav ut din dagbok som roman - vad skulle det stå på baksidan? Det perfekta dagbokscitatet? Vi fick några mail i ämnet!

/Hanna

Daniel skriver:

Klockan är halv sex en fredag och jag dämpar mig en en kopp nybryggt, kolsvart, stänger om en en kvart, lite mer men jag tänker att det är en kvart och därute badar alkisarnas hundar i fontänen och det ser kallt ut, men hundarna verkar glada och jag röker en cigg och en man som använder sin cykel som rullator kommer fram och frågar om jag bjuder på en cigg och det är väl klart. Och han tackar och kallar på sin hund och går vidare mot pressbyråns toaletter med cigaretten fortfarande otänd och han binder hunden vid en bok och går in på en av toaletterna med cigaretten i ena handen och den andra handen långt ner i byxfickan. Om en timme är jag hemma igen och häller upp ett bad och en lapin kulta och drömmer om finland och tvättar mig och klipper mina naglar och sen värmer jag maten från igår och tar ett glas Castillo De Anna och äter och kanske...

Susanna skriver:

Om jag skulle finna mig så oerhört uppmärksamhetskåt i framtiden att jag gav ut min dagbok så har jag det perfekta citatet till baksidan! Och det är preskreberat, så jag kan gott dela med mig av det till dig eftersom det är ganska sött...
Det handlar om min första kärlek och jag var ca 5 år och ville beskriva objektet för mina känslor;
”Andreas är ganska mulig, men väldigt gulig...”
Mullig och gullig var han alltså i mina ögon, tack för mig och ha en bra dag!

Maria skriver:

Min dagbok inleds med:
”Inatt sov jag med olåst dörr igen. Jag vet inte vad jag ska göra åt att jag glömmer hela tiden. Jag kommer bli rånmördad one of these days.”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista