Olle Obese, var tog du vägen?

Historien om min okända granne och spellistorna.

/Hanna

En dag när jag satt och leechade nån grannes trådlösa upptäckte jag att någon delade en spellista i iTunes. Och hör och häpna, den var ganska bra! Inte omg jag dör så coolt men liksom trevlig. Lite Fujiya & Miyagi, Beirutskivan, lite bra svensk indie, lite klassiskt (minns inte, Bach kanske). Nu hör till saken att jag faktiskt har träffat nästan alla mina grannar. Jag bor i andra hand och det känns viktigt att vara trevlig och tillmötesgående, så jag är alltid med på gårdsstädningarna, en gång var det till och med fest med middag och allsång efteråt (”nu ska vi visa att BRF Valkyrian har roligast i kvarteret, kläm i nu allihop!”). Och ingen av mina grannar skulle någonsin kunna tänkas ha ens hyfsad musiksmak, tro mig, I’d know.

Så det hela var något av ett mysterium. Vem var den okända grannen som delade en spellista full av rätt så god smak? Så noterade jag vad spellistan hette: Olle Obese. Olle Obese! Saker och ting klarnade genast. Olle är säkert extremt överviktig, tänkte jag! Han kanske inte kan ta sig ur lägenheten, det är därför jag aldrig sett honom. Åh, en jättetjock enstöring med bra musiksmak! Jag började genast smida planer för hur jag och Olle Obese skulle börja kommunicera genom delade iTunesspellistor. ”Say hello”, ”With a little help from my friends” kanske, för att visa att jag var vänligt inställd. ”Strangers in the night”. Sedan skulle Olle Obese svara, och så skulle vi bli vänner genom låttitlar. Så himla spännande!

Jag fantiserade om det här i flera dagar, satt på bussen och funderade ut hur man bäst säger ”vill du komma ner på kaffe” med en spellista, och så vidare. Tänk om Olle Obese och jag var menade för varandra, vilken fin historia att berätta för våra barnbarn!

Det här var några veckor sedan, och nu har Olle Obese försvunnit. Han delar inte sin spellista längre! Jag är jätteorolig. Tänk om något är fel och Olle Obese, enstöringen med bra musiksmak, är skadad eller sjuk på något sätt! Tänk om han är så obese att han inte kan ta sig till telefonen, och han har tappat sin laptop och kan inte göra en spellista med Beatles ”Help!” trettio gånger på rad för att jag ska förstå att han behöver bli räddad! Jag har googlat och dessutom kollat Eniro efter folk som heter typ ”Olof” på min adress, men vem den mystiske grannen är, är fortfarande ett mysterium.

Olle, om du läser det här, kan du inte dela något lugnande och tryggt så jag förstår att du är okej?

/Hanna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista