Filmmusik!

Vi fick en del riktigt vettiga tips från er, lyssnarkretsen, på bra låtar i filmer. Här nedan kan ni läsa några av dem!

Jag skulle också vilja ta det här tillfället i akt och uppmana alla att följa mitt exempel och slänga det där gamla Pulp Fiction-soundtracket, som säkert står i era skivhyllor också. Det känns mycket bättre sen!
/Jesper

Mattias:
”En av dom absolut bästa filmsoundtracken är till den gamla italienska filmen ”Cannibal Holocaust”. Även filmer av Dario Argento och Lucio Fulci, har väldigt minnesvärda soundtrack. Annars så är Ennio Morricone lätt den generellt bästa komposetören till filmmusik.”

Anna:
”Jag tycker att Sofia Coppola som regissör har ett föredömligt förhållningssätt till den musik hon använder i sina filmer. Den blir till en förstärkning av de känslor som förmedlas, genom att hon väver ihop film och musik så att de drar ultimat fördel av varandra.”

Josefin:
”Hej! Romeo och Julia av Baz Luhrman har VÄRLDENS bästa soundtrack. det är STORARTAT i själva filmen och lika FANTASITISKT när man bara spelar det på cd-spelaren eller iPoden! Jag har lyssnat på det sen ja var tolv år, ofta och gärna. På den tiden lyssnade jag BARA på det - alltså INGET annatm och det håller fortfarande! Radiohead gjorde en låt specifikt för filmen, som heter ”Exit music for a film”, den är magisk.. helt enkelt.”

Jeppe:
”Mina absoluta favoritsoundtracks är: Lost In Translation, Life Aquatic, Marie Antoinette, Walk the line, Lock stock and two smoking barrels och 24 hour party people. Suveräna soundtracks enligt mig, men inte de bästa filmerna. Ett bra och roligt soundtrack kan lätt förgylla en film och jag blir intresserad och söker upp filmmusik om jag gillar ett soundtrack. Jag kan gilla en film enbart för dess soundtrack. Bra filmmusik är a och o i en film!”