Kulturkalasigt värre.

Heeej! Niklas här, tillbaka efter sommaren. Har precis hittat radiohuset här på västkusten, och ska nu börja representera lite. Sommaren då? Jodå, helt ok:

Jag hittade jobb som guide, och visade besökare ner i urberget. Så nästan hela sommaren spenderades ungefär 500 meter ner i marken i min hemstad Oskarshamn. Med vädret som det var de senaste tre månaderna kunde det inte ha kvittat mer.

Semester hann jag inte med. Istället spenderade jag kvällarna med att titta på tv-serier, bland annat lyckades min nörd-sida att blomma upp ordentligt då jag tittade igenom alla säsonger av Star Trek: Enterprise. Dessutom började nya säsongen av en helt-ok-serie som heter Eureka. Entourage är ju igång nu också. Men bäst under sommaren, och med goda förhoppningar inför framtiden, var ändå serien Mad Men. En mycket lovande serie-start.

Jag lyssnade inte på så mycket musik faktiskt, men sommarens låt är tveklöst The Studios re-make av Shout Out Louds ”Impossible”. Men jag hann faktiskt besöka sista Emmaboda-festivalen. Där träffade jag Yvan Rodic som fotar i bloggen Facehunter. Jag spelade faktiskt in det så ni får höra det nästa vecka när vi drar igång.

Annars då?

Jodå, Göteborgs kulturkalas är ju igång. Igår såg jag bandet Augustifamiljen. Den består mest av Håkan Hellströms kompband, plus ett antal gäster som råkar vara i stan. Bland annat fick vi se Theodor Jensen från The Plan sjunga sin gamla låt Let’s Leave, och den var precis lika bra som när det begav sig.

Nicolai Dunger var också med, och jag hoppades att han skulle sjunga sin egen låt ”Hunger”. Och vet ni vad? Det gjorde han!

Men bäst var nog ändå när Ebbot från The Soundtrack of our Lives kom upp under extra-numret och sjöng The Korgis ”Everybody’s Gotta Learn Sometimes”. Ni vet den som Beck spelade in till filmen Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Gåshud i hela kroppen.

Men kulturkalaset fortsätter, och imorgon ska jag bland annat träffa den engelska klubb-duon Radioclit samt popbandet Vivé la Fete. Ha det bra!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".