1 av 2
Jonathan Richman. Foto: Michael Sohn / AP Photo.
2 av 2
Jennie Abrahamsson. Foto: H. Hellquist.

Torsdag:

Idag kommer ett ”pophopp med touch av Norrland” hit. Så har Jennie Abrahamsson beskrivit sig i en intervju. Och hon har ju faktiskt också blivit utsedd till Pophopp förra året av DN På Stan. Ni vana P3 lyssnare hörde henne spela tillsammans med Jens Lekman igår på P3 Live Session, och idag tar vi ett snack med henne.

Dessutom har vi träffat ”The Godfather of Punk”. Så har Jonathan Richman blivit kallad, och vi fick tag i honom när han var på Sverige-besök i helgen. Förutom att skriva hyllade texter och göra musik i över 30 år så har han även blivit skjuten i filmen ”Den Där Mary”. Jag menar, bara en sån sak.

Vad mer? Jo! Martin Walfisz är VD:n och grundaren för Massive Entertainment som just nu blivit hyllade för datorspelet World in Conflict. Där har de presenterat en alternativ verklighet där kalla kriget inte slutade utan blev väldigt varmt då Sovjet attackerade USA. 

Och så final i Svenska Popcuppen! Det är sista delomgången, och vi kommer få reda på vem av Moneybrother och Lars Winnerbäck som i framtiden för möta Laleh i kvartsfinal. 

Som vanligt 10.02!

/ Niklas

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".