Redaktionen rekommenderar:

Ännu en vecka går mot sitt slut. Men som en liten treat inför helgen vill vi på redaktionen ge er inspiration till härlig populärkulturkonsumtion, lite långt ord... Men HÄR är tipsen!

Hanna Fahl

Sarah Nyberg Pergament bor i Stockholm och har romantiska syntpopenmansbandet Action Biker. Kevin Wright bor i London och har gjort musik under namnen Always och Mr Wright. Sarah och Kevin träffades för några år sedan på en festival utanför Kalmar och nu har de ett band på distans, The Dreamers.

Det är bossa, det är jazz, det är pop, det är ledsamt, det är vackert, det är helt jävla perfekt. Allt jag vill ha. Ibland låter Sarah som Monica Zetterlund, ibland som Francois Hardy. Kevin sjunger som om han egentligen pratade tyst tyst in i ens öra.

De har gjort en skiva som heter ”Day for night” som släpptes förra veckan. Man kan lyssna lite på deras . Do it. Do it. Do it.

Niklas Alicki

Hela sommaren och hösten har Göteborgsduon The Studio briljerat i remixar. Och detta efter att ha gjort några av förra årets bästa låtar på skivan West Coast. Och nu har de gett sig på Kylie Minogue i hennes nya singel ”2 Hearts”. Jag hörde den faktiskt precis idag, och den är så bra att jag istället för att gå på kaffepauser har suttit framför datorn och lyssnat på låten. Hämta hem i en trendig mp3-blogg nära dig, eller vänta tills singeln kommer ut den 5:e november. Nu måste jag ha kaffe.

Cajsa Lindberg

Film - Pianisten

Ja ja ja, jag vet att jag är sist! MEN om du inte har sett Pianisten med fantastiska Adrien Brody i huvudrollen så GÖR DET NU! Så fantastisk bra film som i alla fall fick mig att bli pepp på att aldrig ge upp.

Kolla in trailern

Emily Asserbäck

I dag vill jag tipsa om två roliga bloggar. Häromveckan fick jag en länk mailad och det är en blogg som har fotat en massa hysteriskt roliga, fula och helt jävla vedervärdigt fula skivomslag. Gå in och kolla och  

Sen finns det en annan skojig blogg för dig som ofta ställer dig frågan: . Gå in och kolla nu!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista