Redaktionen rekommenderar:

Ny vecka nya populärkulturella influenser och intryck. Vi försöker som vanligt att som ett avslutade kapitel samla ihop och komma överens om det allra bästa den här veckan. Ja, så slipper ni kravla i sörjan av oinspirerande låtar och tråkiga filmer för att hitta guldkornen. Vassego!

/ Niklas

Hanna Fahl

Igår var jag på konsert! Nittionio gånger av hundra tycker jag att livemusik är sjukt, sjukt överskattat, och vill egentligen hellre stå i baren med en drink och slippa allt jävla oväsen. Men Vampire Weekend var verkligen jättebra. Och då jobbade de ändå i motvind, eftersom det är lätt att bli trött på den där typen av New York-hipster-hype, plus att de har ett av historiens sämsta bandnamn. Men fan, det var så perfekt liksom tunt, o-köttigt, rytmiskt utan att bli påträngande, lite baleariska rytmer. Emily var också där, hon intervjuade dem dessutom, det får du höra i programmet så fort hon redigerat klart. Tills dess kan du lyssna på Vampire Weekend här. http://www.myspace.com/vampireweekend

Calle Dernulf

Den här veckan är jag lite upprörd (egentligen MYCKET) över att vår praktikant Emily inte har sett Stjärnornas Krig eller Star Wars som den också kallas. Hur mycket jag än försöker så har jag svårt att förstå det. Navid Modiri som var en del av vår redaktion innan han var tvungen att ta sig an Filmkrönikan har ju gjort sig känd för att inte sett en enda Bergmanfilm och han har gjort det till ett ställningstagande, rätt eller fel men det är ändå ett aktivt beslut. Emily har å andra sidan inte kommit med någon förklaring...FATTIGT. Som kompensation funderar jag däremot på att åka ut på Sci Fi mässan i helgen och träffa C3PO. Jag borde tvinga Emily att se alla sex filmer och be Anthony Daniels (C3PO) om ursäkt. Nu är det ju så att praktikanter har man för att dom ska se och lära så jag försöker lugna mig en aning och ska göra det till mitt uppdrag att hon ser filmerna...hennes radiokunskap skiter jag i!

Emily Asserbäck

Jag älskar Juanes. Jepp, det är sant. Så mitt tips är för alla er som känner för att ladda upp inför måndagen då vi faktiskt har Juanes i studion. Du går hem från jobbet idag. Du har egentligen inte några speciella planer, ingen afterwork och ingen förfest. MEN du har ju alltid datorn och internet. Tänd lite ljus, snygga till dig och sätt på datorn. Lyssna på denna låten http://www.youtube.com/watch?v=4rQ7uhGddDI och tänk på din tid i Barcelona (eller var du nu var). När du strosade på gatorna och inte förstod så mycket av språket fast du kände dig hemma. Och framförallt drömde du om ditt latinoliv. Eldigt, passionerat, sena nätter och Juanes. Han hjälper dig att minnas.

Niklas Alicki

Äntligen, Gordon Freeman är tillbaka! Med Alyx Vance strax bakom sig. Och historien är som vanligt hjärtknipande, sjukt spännande och så otroligt läskigt. Half Life 2 är ju världens bästa spel, och Episode 2 är senaste beviset för det. Och jag älskar karaktärsskildringarna, som ändå måste vara några av de mest engagerade någonsin i spelvärlden. Dessutom får man ju en massa andra bra saker i Orange Box som Valve har släppt. Jag ska gladeligen spendera hela helgen inomhus och framför datorn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".