1 av 3
Mass Effect.
2 av 3
Persepolis.
3 av 3
Bender. Matt Groenig.

Redaktionen tipsar v. 47!

Den här veckan har redaktionen peppat på Mary J Bliges nya skiva, på tv-serien Futurama, filmen Persepolis och nya tv-spelet Mass Effect. Shit vad vi lyckades med blandningen den här gången! Enjoy.

/ Niklas

Emily Asserbäck

Det kan vara lite overkill att dels göra en filmrecension igår och sen tipsa om den idag, men nu gör jag det ändå!

Persepolis. Vilken cool film. Manuset till denna tecknade filmen bygger på Marjane Satrapis liv. Marjane bor numera i Paris och det var där hon började teckna seriestrippar som sedan samlades och blev till en bok och nu äntligen har det omvandlats till en film. Filmen handlar om Marjanes uppväxt i Teheran efter revolutionen 1979, om krig och revolution och islamisering och hur tvingas lämna sin familj och sitt hemland. Se den!

Jesper Ljunggren

Peppen inför Mary J Bliges nya skiva kändes väl sådär efter den första, rätt ljumna, singeln ”Just Fine”. Men den kommande singeln ” Work That” får mig att längta igen! Mary gör sin grej och på remixen dyker dessutom en annan veteran upp: Busta Rhymes.

Tjyvlyssna här.

Hanna Fahl

Good news everyone! Futurama är återupplivat. Och jag vet att många av er kanske dissade Futurama när det dök upp på tv 1999 - jag var också lite skeptisk först. Men det gick över snabbt. Futurama är en tecknad serie skapad av Matt Groening, ni vet Simpsons-mannen, och den utspelar sig i framtiden på ett rymd-fraktföretag.

Och nu ska jag svära lite i kyrkan: Futurama är BÄTTRE än Simpsons. Jämnare, mer sammanhållet, och innehåller en robot. Serien lades ned 2003, men nu är den tillbaka - i fyra direkt-till-DVD-filmer. Den första heter Futurama - Bender’s Big Score - och tja, den är inte släppt än, men... Om man är lite händig med datorn och bredbandet... Och sugen på att kolla redan nu... Så går det ju såklart. Den är fucken great.

Cajsa Lindberg

Björn Gustavsson. Det känns som att han kom från ingenstans och tog sig in i ALLAS hjärtan...på typ en vecka. Han är så ruskigt rolig och det är så gött att en 21-åring går in och på första försöket är överlägset roligast i Parlamentet.

Niklas Alicki

Krypade atmosfär och gigantisk story arc. Kamera och känsla likt bästa tv-serien Battlestar Galactica. Ett djup som i ryska författarens Isaac Asimovs bästa romaner. Och grymma skådespelare, inklusive dig själv. För ja just det, glömde jag att nämna att nya Mass Effect är ett tv-spel?

Jag recenserade ju Super Mario Galaxy nyligen, och det spelet besvisar hur bra spel kan vara. Men spel som Half Life 2: Episode 2, Bioshock och nu Mass Effect visar på hur spel kan vara så mycket mer än ”bara” spel. Är ni inte inne i tv-spel, ge Mass Effect en chans iallafall! Hemsidan här.

Calle Dernulf

Den här helgen siktar jag på att kolla in Inland nights av David Lynch som nu släpps på dvd. Jag har en välutvecklad hatkärlek till Lynch. Ungefär varannan film brukar jag förtränga och försöka låta bli men brukar vanligtvis kapitulera efter några månader.

Hans storhet består ju i förmågan att mejsla ut en stämning som i mångt och mycket är obeskrivbar. Min ilska mot Lynch har sin grund i just förmågan att mejsla ut en stämning som är obeskrivbar och slut som inte är slut eller är det början på något som han ännu inte påbörjat...puh...mitt knasiga förhållande till Lynch fortsätter åtminstone över helgen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".