Redaktionen rekommenderar:

Så vad har vi på redax gillat den här veckan?

/ Niklas

Julia Blomberg:

Jag och Emelie var på bio i veckan och såg den franska filmen ”En lanthandel i Provence” av Eric Guirado. Antoine lever ungkarlsliv i storstan, men tvingas åka hem till sina föräldrar på den franska landsbygden när pappan drabbas av en hjärtattack. Motvilligt tar han över sin pappas rullande lanthandel och tvingas lära känna människorna i trakten - på riktigt.

Även om vi sänkte medelåldern i salongen med ett antal år så var den faktiskt sevärd. Vi småfnissade lite åt fransosernas galna egenheter och njöt av de sydfranska vyerna.

Kanske inte årets mästerverk, men helt okej om man är trött på en vår som aldrig kommer.

Niklas Alicki:

Jag blir alltid lite extra exhalterad över musik som kommer från Gbg, och som trots det inte har övernattat i Håkan Hellströms trappuppgång eller hyllat havet, handklapp och färgen svart. Inget fel med det, men det gör synen på Göteborg som musikstad ganska trisst och ensidig.

Så därför tipsar jag idag om The Touch och deras nya musikvideo som tydligen ska vara ”the best thing since Citizen Kane”. Nåja, överdrifter i all ära. Men bra är den. Och dessutom med Gbg:s bästa festfixare Lina Öhman i täten.

Kolla!

Emily Asserbäck:

Californication-OMG!

Äntligen fick jag för första gången i mitt liv använda mig av den fräscha förkortningen för OH MY GOD! Anledningen till detta utrop är för att jag fullkomligt älskar TV4:as nya torsdagsnöje: Californication.

För er som har missat denna fantastiska serie som sänds i perfekta 22 minutersformatet så uppmanar jag er att gå in och titta. Serien handlar om Hank Moody, svårt snygge David Duchovny aka Fox Mulder från Arkiv-X, som är en gammal avdankad författare på dekis som sålde sin roman till filmmakare i Hollywood och har ångrat sig sedan dess. Moody har en cool liten tonårdotter tillsammans med sin förra tjej som han är helt hopplöst förälskad i.

För att bedöva sina sorger gör han följande: dricker för mycket, röker hela tiden, ligger sjukt mycket, gör tafatta försök att skriva igen och misslyckas med att vara en bra pappa.

Jag vet inte rikigt vad det är men jag får en sån där Carrie och Mr Big-känsla, den där ” Ååå men dom ska ju va ihop egentligen varför är det så svårt...”

Se den!

Jesper Ljunggren:

11:e mars är datumet vi väntar på, då kommer nämligen Rick Ross nya skiva. Och då kommer också en intervju med honom i P3 Populär. Peppa lite inför det med bossens senaste video och kolla in hans grymma stil!

Kolla!

Cajsa Lindberg:

Att handla second hand är ju för himla festligt! Dock kan jag ibland tycka att det e lite jobbigt med konstiga lukter och kläder som hänger alldeles för trångt. Perfa då att jag hittat den här sajten där man kan vintageshoppa online!

Men det finns ju såklart andra ställen man också kan kolla in...till exempel: detta.