Joel Alme.

Stråkar och känslor.

”Sedan är han ju lätt att vila ögonen på”.

Den märkliga kärleksförklaringen slank bara ur mig vid morgonens telefonmöte när jag entusiastiskt pratade om Joel Almes spelning i Svenska Grammofonstudion igår (vilket ni kan höra i P3 Live Session den 23e april). Jag tycker vi kan lämna det citatet utan vidare kommentar. Redaktionen nöjde sig med att sucka ”göteborgare...” innan vi gick vidare till nästa punkt.

Däremot har jag redan innan det här lyckats hosta ur mig ett ”sådana som han är anledningen till att jag ville syssla med kulturjournalistik” och ”tror du han förstod att jag tyckte det var jättebra när jag sa att spelningen var jättejättebra?”. Sådana är vi i Gbg. Coolhet och prestige som bortblåst när det handlar om stråkar, känslor och popmusik. Jag känner mig ungefär lika patetisk som jag låter.

Annars sitter jag faktiskt här och saknar min redaktion en hel del. Till och med Jesper som annars brukar sätta på ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” när jag ska säga något viktigt på mötena. Jag känner även att Hanna och jag måste snacka igenom lite Battlestar Galactica snart också, som ju har börjat med sin fjärde och sista säsong. Cajsa peppar för att vi ska ner till Malmö och festa snart. Och det vore ju trevligt! För det som är bra med Malmö är ju att det ligger nära Köpenhamn.

Det var nog det. Och missa inte P3 Live Session snart med Joel Alme.

/ Niklas

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".