We own the night.

Redaktionen rekommenderar v. 15:

Inga planer för helgen? Lugn, redaktionen har de bästa tipsen. Dokumentärer, spelfilm eller bara virka lite? Det bjussar vi på såhär på fredagen. 3vlig helg!

/ Niklas

Cajsa Lindberg:

Den här veckan vill jag tipsa om en film som LÄTT är den bästa så här långt 2008. ”Maggie vaknar på balkongen” heter dokumentären gjord av Ester Martin Bergmark, Mark Hammarberg och filmens huvudperson Beatrice ”Maggie” Andersson. Filmarna träffade Maggie på svartklubb i Malmö för ett tre år sen, gav henne en filmkamera och bad henne dokumentera sitt liv.

Resultatet blev en film som du både skrattar och gråter till. Vi följer Maggies saknad av sonen som är kvar i Kenya, hennes pluggande på SFI-kursen och hennes ständiga kamp mot duvorna på balkongen som inte låter henne sova om nätterna. En tragisk berättelse som samtidigt ingjuter hopp om att det aldrig är för sent, ”Mitt i bajset börjar livet” säger hon.

http://www.youtube.com/watch?v=60cwgrMS3Kw

Hanna Fahl:

Ravelry (www.ravelry.com) är typ som MySpace, fast för folk som stickar och virkar. Än så länge testar de siten, så man får stå i kö för att bli medlem, men när man väl är det finns det typ en miljard gratis stickbeskrivningar, och, bäst av allt, grupper där man kan nörda loss på specialstickningsämnen. Typ, gruppen Who Knits?, gruppen för Doctor Who-stickningar. Eller BattlestarKnitters, där man kan hitta mönster på en Mandala-hatt.

Emily Asserbäck:

Jag har sett en grym film! Filmen som kom för ett tag sen, den visades på Stockholms filmfestival och har stora skådisar som Joaquin Phoenix, Eva Mendes och Mark Wahlberg har nästan fallit mellan stolarna. Men jag hittade den! We own the night är en hemsk dramathriller som handlar om poliser och knark i slutet på åttiotalet i New York. Jag vill inte berätta mera men... se den!

Niklas Alicki:

Hur kommer jorden se ut om 10000 år? När människan har försvunnit och det vi lämnat efter oss börjar vittra, rosta och gå sönder? Det har man tagit reda på i History Channels dokumentär ”Life after people”. Jag har inte sett den än, men det är ju typ den ultimata blandningen av sci-fi nördighet och historiedokumentärer. Den ska jag försöka se i helgen!

www.history.com/minisites/life_after_people

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista