Tema ungdomsserier: Vår mailkorg svämmar över!!

Idag snackar vi om ungdomsserier i programmet. Och ni är så himla grymma på att maila! Här kommer några av era favvoungdomsserier:

Hej,

Ni funderade över det dåliga gensvaret för svenska ungdomsserier.

En av mina absoluta favoriter när jag var ung var ”En fyra för tre” med bland annat Lina Perned och Göran Gillinger i rollerna. Den tyckte jag var riktigt rolig och jag missade inte många avsnitt.

Den blev även klassad som en av Sveriges första sitcoms har jag för mig. Men sitcom eller ej, den var ju ungdomsorienterad och jag tyckte det var synd att den inte gick längre än den gjorde.

Men som ni har sagt i programmet - det är bättre med serier som slutar i tid.

Mvh Mimo

---

Världens mest nostalgiska TV-show måste väl ändå vara The Cosby Show!!

Jag älskade the Huxtables och ville bara sååå gärna vara Vanessa!! Hahaha...

Tack för ett bra program!

Veronica :-)

---

Hej,

Jag och min syster återupptäckte den underbara ungdomsserien beverly hills i lördags natt, det som började med bara ett avsnitt slutade i en orgie av uppvikta t-shirtsärmar, höga midjor, dylans rynkade panna och moralkakorna i slutet av varje avsnitt. Vi plöjde igenom 9 avsnitt i sträck ( vilket blir ca 6 timmar ) och vi är helt fast. inblicken i de rika beverly hillsungdommarnas liv och alla de problem de stöter på är lika facinerande nu som för 10 år sedan. och dylan är fortfarnade the man om my dreams.

kram edit peterson, örebro

---

Hej P3 Populär!

När jag var 10-12 år tittade jag grymt mycket på MacGyver. Det gjorde att jag senare i livet blev kemist. Så kan det gå.

/Johan

---

Hej!

En tv-serie som jag tror har påverkat mig en hel del är Veronica Mars. Den handlar om den unga, snorcoola privatsnoksdottern Veronica Mars och hennes tid i high school och på college. Hon får ta emot en massa skit från nästan alla på sin skola, så jag skulle tro att hon har lärt mig att vara cool. Hon är rolig, snygg och smart, precis så som jag själv vill vara. Dessutom har hon bra musiksmak! Serien har med bl a the Hives och the Postal Service, vilket bidrar till dess fantastiskhet.

Vem vill inte vara en ung, smart, kvinnlig detektiv som överlistar i princip alla?

Peace!

Julia, 17 år, Jönköping

---

Angående tv-serier. Min absolut bästa serie är Spung. Helt klart. Det finns ingen serie som går upp emot den. Synd bara att den är spårlöst försvunnen. Det verkar som om varenda serie har släpps i dvd-format eller har sänts hundra gånger i repris utom den. Hjälp mig att hitta den! Tack för ett bra program//Linda, Kungälv

---

Fresh Prince in Bel-air, såg på det hela tiden och lärde mig om rätt och fel :) /Jens

---

Hej!

Smallville!! Det är lätt den bästa serien genom tiderna. Den började 2001 och är nu inne på 7e säsongen. Den handlar om clark kent som ung när han växer upp och får alla sina krafter och alla händelser i hans liv som formar han till den superhjälten vi alla känner honom som.. Stålmannen!

Mvh Jonas

---

Hej!

Jag är en tjej som alltid har någon serie att titta på. En stor favorit är Buffy the vampire slayer den innehåller 7 säsonger som jag säkert sett 3 gånger (hela) under mitt liv. Beverly Hills är en självklar en som man vuxit upp med, andra som det har tittats på är:

Life As we know it (med Kelly Osbourne), OC, One Tree Hill

Egentligen så anses det säkert att jag som är 23 år att jag är för gammal för såna här serier. Jag tittar ändå men jag är inte lika öppen om att titta på ”ungdomsserier” som tex. om jag tittar på Greys Atonomy, CSI eller Desperate Housewifes.

Jag förstår egentligen vad som gör skillnaden, har det att göra med miljön serien utspelar sig i? Jag har slutat i skolan, jag ska bli vuxen och skolan är över för mig?

/Anonym

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".