Foto: Saga Berlin

Redaktionen rekommenderar v. 18:

Slutet av veckan innebär ju som vanligt att vi på redaktionen tagit en del av sjukt bra populärkultur. Så här har vi valt ut våra favoriter. Bland annat blir det ett internet-hajpat musikklipp med sjukt många tittningar, en bakisrulle och dystopisk thug-video från Frankrike.

/ Niklas

Jesper Ljunggren:

Trogna lyssnare vet att P3 Populär har varit nere med Lorentz och M. Sakarias riktigt länge. Det här klippet visar varför. Gör som väldigt, väldigt många andra och gå in och kolla. 450.000 views baby - y’all ain’t ready!

Titta här!

Niklas Alicki:

Justice nya musikvideo är lika mycket en dystopisk och djupt oroande A Clockwork Orange-pastisch som en fransk musikvideo. Jag tittar på den både äcklad och rädd, och om jag inte hade bott i gemytliga Göteborg hade jag antagligen inte vågat gå till jobbet idag. Det handlar inte så mycket om blod och smärtor (för det ser man egentligen inte så mycket av), utan mer om att det faktiskt skildras på ett sätt som verkar både verklighetstroget och spontant. Mer känslan än det man faktiskt ser. Vem säger att musikvideor ska vara kul att se på bara för att de är bra?

http://www.youtube.com/watch?v=DYd7Tdefpe4

Julia Blomberg:

I går såg jag filmen ”21” som ligger etta på biotoppen. Den ska tydligen vara baserad på en sann historia och handlar om ett gäng matematiksnillen som, vägledda av sin professor, åker till Las Vegas för att räkna kort och tjäna galet mycket pengar vid blackjackborden. Både Kate Bosworth och Kevin Spacey är med, men utöver dem är inte skådespelarinsatserna något att hurra för. Dock fastnade jag, fascinerad över spelandet och hur fan de nu lyckades räkna korten.

Rekommenderas en bakisdag då du ändå mår så pass bra att du pallar med lite snabba klipp och blinkande Vegasljus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".