Era festivaltips:

Våra lyssnare verkar redan ha koll på festivalutbudet, så om du tvekar var du ska röja är det bara läsa igenom vår mailskörd.

Johan skriver:
Jag ska besöka Wacken open air i tyskland. Europas absolut största metalfestival. I Sverige ska jag åka till metaltown i Göteborg och arvikafestivalen. Men ska man bara gå på en så borde man välja Wacken, helt klart! 

Wendl skriver:
Besök augustibuller i lindesberg med anledning av en idyll som festivalen omringas av. Sen givetvis alla kanonbra band som spelar där.

Mattias skriver:
Självklart metaltown! Dimmu borgir, nifelheim, dark tranquility, opeth, amon amarth, in flames m.fl!!! Kanske t.o.m svettigare än Kamelot i gbg i fredags!!

Stefan skriver:
Åk på världsmusikfestivalen Urkult i Näsåker norr om Sollefteå i Västernorrland första helgen i Augusti! Världens mysigaste festival på en otroligt vacker plats med lika vackra människor! Musiken är magisk!

Anonym skriver:
Om man vill ha hångel på festival så är det pride som gäller. Där kan man också få lite extra hjälp om man inte är så bra på raggningsrepliker genom att kryssa vad man söker på ett klistermärke med texten ”hångel sugen”. Kom dit!

Andréas skriver:
Ska ni bara besöka en festival i sommar så är ju valet riktigt lätt!! *Where the action is* med Foo Fighters som dragplåster och så är det jubland de sista chanserna att se Hellacopters.Att sedan Mando Diao och the Hives kommer dit gör ju inte saken sämre. ÅK DIT!!!!!!!!!!!!!!

Sandra skriver:
Moshpit Open Festival, Nykvarn den 17 maj - en grym upcoming festival som hade stor framgång förra året. 2008 höjer dom ribban ytterligare och tar in Bring Me The Horizon som aldrig haft en headlinespelning i Sverige förrens NU. Och för endast 240 kr får man en hel dag fullspäckat med aktiviteter och massor av band som spelar på 3 scener :)

Malin skriver:
Kom på DaFlo-festivalen i Dala-Floda! Coolaste festivalen med workshops i dans, musik och forspaddling på dagarna och musikfest med konserter på kvällarna.

Mia skriver:
Vill du ha en charmig musikupplevelse så ska du åka på Malungsfors visfestival som går av stapeln den 12 juli. Ett suveränt arrangemang som körs för andra året i rad. Ett måste för alla visälskare!

Hampe skriver:
Ska man besöka en festival i år så är det Sweden rock festival i Sölvesborg. Det är där man hittar den bästa musiken och skönaste människorna.

Putte skriver:
Har inte Sverige fått upp ögonen för den festligaste festivalen - ”Putte i parken” (PIP) i Karlskoga. Förutom den massiva uppbörden artister så har den ju lätt det bästa namnet, eller?Turbonegro, Hellström, Markus Krunegård, The scams, Maia Hirasawa mm. Sammanlagt 35 av Sveriges skönaste artister.

Anonym skriver:
West coast riot är en given festival i år! Mycket bra punkspelningar på en och samma dag. Bättre blir det inte.

Anonym skriver:
Festivalsommaren startade i lördags med Popadelica i Huskvarna. Finfina spelningar med bl a The Hidden Cameras från Kanada, Matt & Kim från USA som gjorde en succéspelning, Cult of Luna, Kristian Anttila med flera.

Marcus skriver:
Arvikafestivalen är den bredaste festivalen med absolut bäst akter denna sommar!

Linda skriver:
UPPSALA REGGAE FESTIVAL 7-9 AUGUSTI! :-)

Daniel skriver:
Rock-am-ring är det självklara festivalvalet i sommar, en sådan grym line-up är inte ofta man får skåda. Kommer bli en festival att minnas.

Johnny skriver:
Inge snack om saken, Download festival i england. Många väldigt bra band.

Anonym skriver:
Självklart är det StorsjöYran som gäller i år, Justice kommer ju dit! Tror det är hans enda Sverigespelning.

Rasmus skriver:
Utan tvekan Roskilde för 3:e gången - man träffar folk från så mycket ställen i världen och det är verkligen helt underbart. I Sverige blir det Siesta i Hässleholm - mest för Kultiration som spelar.

Stina skriver:
Sommarens festival kommer att bli Punk Illegal Festival i Munkedals Folkets Park 27-28 juni. En fin blandning punkakter, workshops och dessutom för en bra sak. Pengarna går till nätverket Ingen Människa Är Illegal som jobbar för gömda flyktingar. Kom och veva!

Kevin skriver:
Jag ska åka på min första festival någonsin och har bestämt mig för Rock Werchter i Belgien istället för att åka till Roskilde som jag hade tänkt först. Dom har alla dom bästa banden från Roskilde plus andra bättre så som mina favoriter, Justice. Dessutom är det mycket billigare än Roskilde.

R skriver:
Självklart ängsbackafestivalen i värmland. Fantastiska människor som möts med öppna hjärtan. Workshops, musik, dans, sång och glädje! Kan ej bli bättre.

Anonym skriver:
Trästocksfestivalen i Skellefteå är givet för musikälskare och har stoltserat med storheter som mikael wihe och totalt jävla mörker! Plus att det är en gratisfestival.

Jerker skriver:
Rockweekend är ett mindre format av sweden rock som går av stapeln i Kilafors. Med sovtåg från Stockholm. Med många stora hårdrocksband.

Mattias skriver:
Av alla dessa gånger ni pratat festivaler i ert program under åren har ni aldrig nämnt VADSTUCK festivalen på gotland: en underbar liten rockfestival med kända band genom åren som mustash, hardcore superstar, sator, mimykry mfl. Men som vanligt glöms lilla Gotland bort.

Pelle skriver:
En festival som man inte skall glömma är ju Sthlm Jazzfestival. Dom har dessutom 25-årsjubileum i år och festivalen är varje år ute på Skeppsholmen, en helt underbar festival på en underbar plats mitt i den svenska sommaren. Ett givet besök.

Rickard skriver:
Sjuhäradsfestivalen i Ulricehamn har inte bara massor av blandade band utan även Bengt Alsterlind :)

Eric skriver:
Det startar en ny rockfestival i Karlstad i år, som framför allt har lokala band på scenen. Get A Gig festival heter den.

Oskar skriver:
Ni får ju inte glömma metaltown i göteborg den 27 och 28 juni! Massa asbra band!!

Fredrik skriver:
Den absolut hårdaste festivalen i denna delen av Europa är utan tvivel Mopperocken i Hällesåker! Förra året förbandade Gula Gubben. Jävlaranamma och Mustasch var dragplåster! En festival som genom åren har haft bokningar som Snowstorm och Black Ingvars måste, utan tvivel, vara värt ett besök! Har man moppe kan man ju alltid ställa upp i racet oxå!

Axel skriver:
Den helt klart bästa festivalen i sommar är gullbrannafestivalen i Halmstad! Bad sol och flera stora grupper blandat med många lite mer okända där alltid nån överraskar!