Vad ska vi läsa i sommar?

Här har ni några av våra lyssnares tips på vilka böcker man ska läsa i hängmattan, på stranden eller kanske när sommaren regnar bort i juli:

Theres skriver:
Tycker att sci-fi eller fantasy passar perfekt när man ligger o slöar i solen, de har ofta flera delar och räcker hela sommaren! Arthur C Clarks serie i fyra delar om Rama rekomenderas varmt.

Lasse K skriver:
Lätt att jag kommer att köpa Kristian Lundbergs nya kriminalroman, så fort den släpps. Annars kan jag rekommendera de fyra övriga i serien.

Anonym skriver:
Jag läser Creativity in Context. Sommarläsning är som allt annat, lär du dig inte slöar du bort livet, fiction är som tv. Tror du att världen är vacker vet du inte tillräckligt.

Sanna skriver:
Jack av ulf lundell är det absolut bästa man kan läsa på sommarn. Man kommer direkt in i den vackra poetiska sommarkänslan och känner bara för att å lägga sig på en strand med en vinare och prata med evigheten : )

Johan skriver:
Vad som helst med Arto Pasilinna går på sommaren! Helst harens år.

Anonym skriver:
Jag läste precis ut första boken ur Stieg Larssons triologi. Och jag kommer definitivt ägna mig åt de andra två i sommar.’

Stefan skriver:
Jag älskar att läsa självbiografier och ska i sommar läsa SLASH självbiografi. Den släpps nu i slutet på maj på svenska. Ska bli spännande.

Veronica skriver:
Alla Paoulo Coelho böcker e verkligen helt fantastiska!

Fredrik skriver:
Världens bästa bok som jag köpte men inte läste klart, de första 100 sidorna som lästes första kvällen är det bästa jag någonsin läst. Boken är ”caipirinha med döden” som handlar om en tjej som träffar döden när han ringer på till hennes lägenhet. Vilken döden det verkar vara :)

Daniel skriver:
Stig Claeson Slas, framför allt hans böcker som utspelar sig i Europa. Efter oss syndafloden, I boulevardens skugga, Om vänskap funnes. Väldigt romatiska böcker, passar vår/sommar perfekt.

Anders skriver:
Jens Lapidus - Aldrig fucka upp - ska man läsa. Med tanke på hur populär Snabba cash var så kan ju denna bok inte misslyckas.

Wendel skriver:
Jag ska absolut läsa om El choco av Marcus Lutteman. Tror Kanonintressant bok.

Sven skriver:
Sommarens långa kväller kommer att tillbringas med Haruki Murakamis underbara böcker! Hans bok ”kafka på stranden” ligger på hyllan och väntar på mig.

E skriver:
Om folk inte låter sig avskräckas av den pretentiösa titeln så skulle många få sig en rejäl historia som är oväntat spännande och flerdimensionell. Den vidunderliga kärlekens histora av Carl-Johan Vallgren är bland de bästa böcker jag läst och jag rekommenderar den varmt till alla. Boken må ha en vidunderlig historia men handlar långt mer än bara om kärlek.

Matte skriver:
Jenna Jameson har släppt en självbiografi som min flickvän håller på att läsa. Kan av erfarenhet tipsa om att om ni vill piffa upp ert sexliv inför sommaren så läs den. Mycket bra tips och råd.