1 av 12
2 av 12
3 av 12
4 av 12
5 av 12
6 av 12
7 av 12
8 av 12
9 av 12
10 av 12
11 av 12
12 av 12

Inredningsspecial

Idag kommer Isabelle Halling, känd från bland annat Sommartorpet, och Tom Bertling, från Nytt läge, hit och snackar inredning. Och - tararatatata - ni kan maila in och be dem om tips!

Redan nu strömmar mailen in och vi kommer ett lägga upp alla bilder vi får in. Glöm inte att tipsa varandra i kommentarsfältet också.
Klicka på läs mer och kolla in alla bilder!

Ellen skriver:
Nu börjar idéerna ta slut efter att ha totalrenoverat en lägenhet . Vad ska vi göra med denna vita vägg i köket?!
Jag är själv inne på glas bakom men även tapet + glas, kakel eller något annat roligt. Köket är helt öppet och syns från hall och vardagsrum. Parallellt med denna bild av köket går en lång köksö med spishäll. På golvet ligger vitlaserade furuplank.

Anders skriver:
Mitt kombinerande kök och vardagsrum.

Sakarias skriver:
Har hållt på o renovera i min lägenhet ett bra tag men har kommit till en punkt där fantasin börjar tryta. Skulle behöva någon typ av soffbord och flera sittplatser vid tvn men som ni ser är utrymmet lite begränsat. Skulle även behöva liva upp hörnan vid barbordet på något sätt. Hjälp mig!
Är öppen för alla förslag men som ni kanske ser så gillar jag o ha det lite sparsmakat. En massa porslinsfigurer går fetbort!

Emmy och Tessan skriver:
Vi håller på att måla tak och dörrar vita. Vi vet inte riktigt vad vi ska göra efter.

Anonym skriver:
Hjälp mig med detta tragiska rum... Från golvet upp till nederdelen av fönstren är det furupanel.

Linnea skriver:
Jag bor i en etta och har fastnat lite på en vägg i rummet.  Har satt upp en lång bänkskiva på tre meter som skrivbord, och nu vill jag ha in väggförvaring (böcker och skivor mest) och lite snyggt ovanför. Har funderat på att sätta upp hyllor längst upp mot taket i höjd med dörrposten. Några idéer? På skrivbordet har jag min dator, men jag har ingen tv så det behövs inte plats för detta. Eftersom jag ser detta skrivbord från sängen så vill jag inte ha ett alltför stökigt intryck men jag vill ändå kunna ”visa upp” mina böcker och skivor på ett snyggt sätt.

Tony skriver:
Vi har lyckats göra den utbyggnad som vi drömt om i många år men nu kommer vi snart till momentet att ”färglägga” väggarna. Utrymmet kommer att användas till kök och matplats. Köket kommer att ha mörkbrunbetsade ekluckor och kommer att stå i hörnet där det lilla fönstret finns. Vi är inte rädda för färger men är lite osäkra på hur mycket färg man kan ha till det relativt mörka köket. Vi funderar på att göra någon form av fondvägg men basfärgen i hela rummet är vi osäkra på.

Katarina skriver:
Vi håller på bygga nytt kök, och det är dags att bygga in kylskåpet. Kylskåpet går mot diskbänken, men är en knapp meter från diskhon. På andra sidan kylskåpet är skafferiet som är i valnöt. Snickaren har föreslagit att kakla från diskbänken och 50 cm upp, och sedan ha en skiva i valnöt. Själv är jag mer inne på att ha valnöt hela vägen. Vad tycker ni? 

Marcus skriver:
Har ni några tips på gardiner till det här vardagsrummet? Har ett panelgardinssystem vid fönstret.

Lars skriver:
Håller som bäst på att göra om vårt kök totalt. Har då tänkt göra det vitt och tråkigt. Sorry Isabelle! Då har jag tänkt sätta in belysning i golv bakom stolarna för att piffa upp det lite iaf. Led.belysning som lyser uppåt längs väggarna lite mjukt sådär. Men jag har ingen aning om det är bra. Kommer vi se ut som ett gäng spöken med bakrundsbelysning eller? Har ni nåt tips på var man skall ha det och var man INTE skall ha det?

Fredrik skriver:
På bilden ser ni vårt vardagsrum (bortse från leksaker och bråte). Där står nu ett 1700-tals skåp som vi inte vet vad vi ska göra med? Detta är det enda arvegods jag egentligen har, men det är ju stort som en friggebod och vi bor i ett 70-tals radhus (240cm takhöjd). Detta skåp har faktiskt orsakat nattliga dispyter så ni hajjar att det är lite känsligt. Ska jag sälja det bara för att? Eller har ni något förslag?

Frida skriver:
Vad tycker ni att vi ska göra med den här väggen? Vi känner att det blir ganska mycket tråkig vägg från dörrarna upp till det höga taket. Väggen är lång också. Vad kan man göra med en sådan hög vägg så den inte blir tråkig?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista