GRATTIS BJÖRN! Foto: Leif R Jansson/Scanpix

Praktikantis talar!

Det är jag som är praktikantis. Innan jag började heta praktikantis hette jag Märta. Den här veckan ska jag lära mig att ”göra webb”. I dag vill jag berätta om Björn Ranelid-rennässansen.

Denna morgon vill jag uppmärksamma er på att ni från och med i dag kan läsa Hanna i Svenska dagbladet. = fett! Verkar inte som att krönikan har kommit upp på nätet än, men jag länkar till den när den kommer.

Vidare vill jag spå ett trendbrott i mustiga författaren Björn Ranelids karriär. Ranelids senaste roman ”Ansikte av eld” kom ut i fredags och hans strida bokström brukar ignoreras och sågas duktigt av kultursidor, framförallt DN:s. Detta har Ranelid rasat över en hel del och nu senast deklarerade han att måttet var rågat och att han går i pension och inte kommer att skriva fler böcker. Detta fungerade, precis som för Jay-Z, i ett par månader max, och nu är han alltså tillbaka med ännu ett Livsbejakande alster.

Men kanske har skenpensioneringen gett resultat, för både SvD och kultursida uppmärksammar nu Ranelids nya bok, och båda recensionerna ger samma ambivalenta ”kanske är det inte briljant, men en Ranelid är alltid en Ranelid”-. Det våras för Ranelid alltså! Snart kommer de att komma ut en efter en, litteraturkritikerna, och stolt deklarera att ”jag har alltid älskat Ranelid”, precis som de aaaalltid har älskat Dungen och Carolina Gynning.

Vidare kan vi även konstatera vår riviga Paulo Roberto-intervju i fredags ekat i medierna i helgen. Här på Svenskans .

Peace & love /m

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista