OMG BSG!

Hade egentligen velat göra en tvåtimmars radiospecial om det här, men jag inser att det är typ jag, Nicke och tio personer till som bryr sig om Battlestar Galactica, så jag får väl nöja mig med några rader här på hemsidan.

Spoilers följer nedan!

/Hanna

Okej, nypremiären för Battlestar Galactica, den var så sjuk. Sjukt bra alltså! Så många mindfucks.

* ELLEN! Vaffan? Det här ger ju så många dimensioner till att Tigh dödade henne för att hon hjälpte cylonerna. Inte nog med att Tigh är cylon och plågats av samvetskval - Ellen är OCKSÅ cylon! Herregud. Vad ska hända när de ses igen? För det kommer de att göra, Ellen-skådisen är kontrakterad till typ sju avsnitt den här säsongen. Var har hon varit? Hon kan ju knappast ha återuppstått på ett vanligt cylon-ressurection-ship, det skulle skapat lite uppståndelse, no? Och varför är hon den enda av de final five som verkar ha vetat vad som väntade när jorden gick under för 2000 år sedan?

* DEE! Herregud, det såg jag verkligen inte komma. Fattade inget förrän hon plötsligt blåst huvudet av sig. Fan vad sorgligt, och vilken scen!

* STARBUCK! Vad ÄR hon? Vem ÄR hon? Har cylonerna klonat henne (äggstocksoperationen etc) och implanterat hennes döda medvetande i en ny kropp? Och gjort en kopia av skeppet? På jorden, av alla ställen, där inga av våra kända cyloner varit, såvitt vi vet? Ganska långsökt, no? Men jag kommer inte på någon annan förklaring. Teorier på teh internets säger att hon kanske är en GUD.

Alltså jag flippar ur av det här, fan vad jag älskar den här serien, och vad jag älskar att det känns som att de bara kommer att maxa skiten ur sista avsnitten nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".