(Se)Xbox 2? Mass Effect 2!

Kommer in på jobbet och sätter mig och uppdaterar mig på det jag har missat den senaste tiden. Så plötsligt faller min haka ner på skrivbordet och jag jublar tyst för mig själv. Varför? Jo:

http://www.gametrailers.com/player/45798.html

Ett av de absolutaste bästaste spelen den senaste tiden ska få en uppföljare! Mass Effect kan ha varit det mest gripande och vackraste spelen jag någonsin spelat. När det kom en gång i tiden var moralpaniken stor i USA, de hade nämligen med en sexscen i spelet! Som beroende på ens egna val i spelet kunde vara både homo, hetero och mellan raser (och då syftar jag på utomjordingsraser).

http://www.youtube.com/watch?v=PKzF173GqTU

(lägg märke till hur bästa Geoff Keighly från Gametrailers fullkomligt äger ”scary-Fox-lady” och ”even-scarier-psykologi-lady”)

Visst kan man fråga sig vad en sexscen tillför i ett tv-spel. Samtidigt så måste väl sex få plats i spel om branschen någonsin ska gå från enbart underhållning till också kultur.

Eller vad tror ni?

Jag hoppas att Mass Effect 2 tillför precis lika mycket djup i spelbranschen som ettan gjorde! Vad tycker ni?

/ Niklas

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".