1 av 2
2 av 2

Veckans Battlestar Galactica

Bara två veckor kvar av den här traditionen, sedan är serien slut. För alltid! Herregud, hur ska det gå.

Som vanligt - spoilers nedan om du inte följer i USA-tempo.

/Hanna

Så: ANDERS ÄR EN HYBRID NU. Herre! Då räknar vi ner tiden till det oundvikliga ögonblick då HybridAnders slår upp ögonen och skriker ”JUMP” och hoppar dem till... var? Cylonkolonin? En beboelig planet? Låt mig gissa att det hela kommer att ha något med ”All along the watchtower” att göra, exempelvis att Starbuck sjunger/spelar den för Anders och det triggar något i honom.

Vad ska Cavil göra med Hera? Utföra experiment? Men han vill väl inte ha några cylon/människa-korsningar, bara rena cyloner? Kanske vill han bara döda henne för att förhindra en ny oren ras av människa och maskin i ohelig förening. Boomer verkar ju ha bondat lite med ungen nu, betyder det att hon kommer att vända Cavil ryggen och rädda Hera till slut? Kanske offra sig själv på kuppen? Och det här med att Hera kan cylonprojecta illusioner, kommer det att betyda något? Kanske är det där hela Operahus-scenen kommer in, att Hera kommer att projicera den och framföra någon sorts meddelande till Caprica och Roslin och de andra som har drömmarna.

Som en liten parentes vill jag säga, Tricia Helfer, du är så grym. Hennes porträtterande av alla de här myriaderna Sexor har verkligen imponerat på mig, den senaste tiden.

Galactica har inte långt kvar nu, the old girl. Slutscenen med Tigh och Adama var pampig och fin, tyckte jag. Jag hoppas att Galactica får sluta med en smäll, kanske explodera i en kaskad av ljus, eller så.

Är peppad på att våra vänner ska komma till Cylonkolonin och att det ska bli en gigantisk slutstrid. Om man kollar på , så verkar det vara dit vi är på väg!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".