1 av 2
2 av 2

Battlestar Galactica - näst sista avsnittet!

Den här tisdagstraditionen av BSG-eftersnack börjar gå mot sitt slut - nu har vi bara ett avsnitt kvar.

Som vanligt - spoilervarning för den som inte följer i USA-tempo!

/Hanna

Okej, en del märkliga val av manusförfattarna i detta avsnitt, men jag kan redan nu säga att jag älskade det.

Först och främst - flashbacks till före kriget! Vi fick veta mer om Baltar och Starbuck och Roslin, och även om man kan tycka att det är lite konstigt att ta upp en massa värdefull avsnittstid med nostalgiska klipp på Baltars griniga pappa, så gillade jag det mycket. Jag älskade att se Starbuck laga mat, att få träffa Zach för första gången på riktigt, att få lite bakgrund till hur Baltar träffade sin Six, att se Roslin plågas av sorg. Jag känner lite frustration över att jag vill se mer build-up till slutstriden, men är ändå glad över scenerna från Caprica City. Det vardagliga, det mänskliga, det som inte är rymdstrid, det knyter BSG till marken, grundar serien lite.

Sedan hade vi den mycket dramatiska utvecklingen där Starbuck och Adama får koordinaterna till Cylonvärlden av en uppkopplad Anders, och tejpar den röda linjen på marken och uppmanar till en sista räddningsaktion med Galactica. Oooooh, loved it!

Efter allt det där med Baltar och Adama Jr - ”I wouldn’t even trust me” - var jag övertygad om att han skulle ta steget över linjen och slutligen göra något osjälviskt och gott - men det var coolt att låta honom fega ur och liksom slå den sista spiken i kistan angående hans veka och alltför mänskliga karaktär.

Så - nu är vi på väg till Cylonvärlden som typiskt nog ligger precis på ett svart hål. Fatta dramatiken! Nu ska Cavil störtas en gång för alla, Hera ska räddas, och Galactica ska få knaka i fogarna en allra sista gång.

Men jag är helt at loss över hur de ska avsluta hela skiten. Kommer de att hitta en planet att bo på? Hur ska det gå till? Hur ska de hinna med både en pampig slutstrid och letandet efter en hem-värld på bara ett ynka dubbelavsnitt? Kommer vi att bli nöjda eller kommer ballongen att spricka och lämna oss med en stor känsla av tomhet och antiklimax på lördag?

Förresten - hur ska ni se sista avsnittet? Mitt BSG-gäng ska ha fest, med utklädning. Jag ska vara HeadSix.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".