Fanfic

Jag är BLOWN AWAY. Igår diskuterade vi fanfiction här i programmet, och vår lyssnare Viktor mailade i morse med den första P3 Populär-fanficen någonsin. Den är fantastisk. Och Viktor, jävlarimej vad du gjort din research! Kära Viktor, TACK. Maila igen med med din adress så ska vi styra upp nån liten minipresent.

/Hanna

Hej =) Kan börja med att säga att ni är det bästa programmet i P3. Jag är en trogen lyssnare som ogärna missar något ifrån era sändningar. Hörde programmet idag när ni pratade om fan fiction vilket var mycket underhållande. Hörde att ni gärna ville få in lite P3 Populär fan fiction vilket lät som en kul idé, så jag kunde inte låta bli att göra en fanfictiondebut =) Här kommer min fan fiction:

Populära Fröken Fahl

Del 1

Månen är full och mörkret har lagt sig över Vasastan. Hanna Fahl ligger hemma i tvsoffan och äter dammiga jordnötsringar när plötsligt Simon Gärdenfors ringer.

- Tja, det är Simon, stör jag?
- Snart stör du, Battlestar Galactica ska precis börja.
- Ok. Nä jag tänkte höra om du ville komma över på middag. Min kompis ifrån Mexiko har skickat över lite lime- och chilimarinerad skunksvans som jag har väntat en längre tid på att få proväta.
- Nä de låter rätt läbbigt, dessutom börjar ju Battlestar Galactica snart.
- .....Maja Lind Asperö kommer.
- Åfan kommer Maja, är de lungt om jag kommer om 20 min då?
- Jo de blir jätte bra de. 

Hanna kastar sig upp ifrån soffan. Plockar fram en liten glasflaska med rött innehåll som har varit gömd i hennse tvärflöjtfodral. Innan hon lämnar lägenheten aktiverar hon sin gamla pålitliga VHS-video att spela in Battlestar Galactica avsnittet. 

Hur kommer det sig att Hanna Fahl låter socialt umgänge gå före ett Battlestar Galactica avsnitt? Är det för att hon ser chansen att komma ett steg närmare att bli bästis med Maja? Och vad har hon egentligen i den lilla glasflaskan? Svaren på frågorna får du kanske om du läser nästa avsnitt av ”Populära Förken Fahl”.

Del 2

”Det är nu de gäller, de är nu jag har chansen”, tänker Hanna när hon trampar förbi Vasaparken på sin cykel på väg mot Södermalm. Hemma hos Simon Gärdenfors har han och Maja fullt upp med att marinera skunksvansarna när Hanna knackar på. 

- Hej, är du redan här, de gick snabbt.
- Jo jag trampa på lite exrta, säger Hanna lite anfådd.
- Kom in, känn dig som hemma.
- Tack.
- Jag skulle precis börja förbereda vattenpipan, tänkte att vi kunde röka lite eftermaten kanske. 

Simon går iväg för att hämta sin grinder. Hanna tar av sig ytterkläderna och går in i köket för att hälsa på Maja. 

- Hej Maja, allt bra med dig?
- Jo då, de är kalas, maten är snart klar. Vad vill du ha att dricka?
- Spelar ingen roll jag tar de ni tar.
- Ok, vi hade tänkt att dricka upp den sista fågelsalivsdrickat.
- Låt mig fixa drickat, insisterar Hanna och går mot kylen.

Utan att någon ser tar Hanna upp den lilla flaskan ur fickan och blandar ut innehållet i Simons och Majas glas.

- He he he, det perfekta mordet, viskar Hanna för sig själv.
- Sa du någonting? Frågar Simon som har kommit in i köket.
- Nä, ...eh jag undra bara om du inte kunde sätta på den skivan med Hawaiimusik?
- Jo visst kan jag de, säger Simon och försvinner ut igen.

När maten är klar och alla tre har satt sig till bords är det dags att skåla.

- Skål för P3 Populär, utbrister Maja.
- Skål för ett långt sammarbete mina kära sidekicks, säger Hanna lömskt.

Medans de dricker slänger Hanna ett öga på dem. Giftet ifrån den lilla flaskan kickar in omedelbart. Till tonerna av hawaiimusik ser nu Hanna att hennes sidekicks blir att dåsigare och dåsigare.

- Mhwuhahahaha, som ni kanske förstår har ni blivigt förgiftade, utbristen Hanna Falh i ett hånskratt.

- Men varför? Lyckas Simon få fram i sitt nästan helt förlamade tillstånd.
- Jo jag ska berätta varför, innan ni slocknar helt. Ni har blivigt allt för populära hos lyssnarna, folk mailar in till programmet och frågar om vi inte kan ha med er oftare. Ni är på väg att bli populärare än mig. Och det fattar ni väl själva att jag aldrig skulle gå med på. INGEN får vara mer populär än fröken Fahl, det är jag som är p3 Populär.

- Det är kommer du aldrig komma undan med, får Maja ur sig innan hennes kropp tappar ork och dunsar ner på matbordet så det stänker lime- och chilimarinerade skunksvans över allt. - Jo då, jag har ett perfekt alibi, säger Hanna självsäkert. Alla lyssnare i hela Sverige är helt säkra på att jag just nu sitter hemma och tittar på tv. Alla vet att jag aldrig missar ett enda avsnitt av Battlestar Galactica. 

Simon Gärdenfors ögon sluts och även han faller ihop på mat bordet med en duns. 

Hur kommer det sig att Hanna Fahl har blivigt så elak? Kommer hon verkligen komma undan med att ha dödat sina sidekicks? Och är Maja och Simon verkligen döda? Oj oj oj, spänningen stiger, missa inte att läsa nästa del ur ”Populära Förken Fahl”.

Del 3

Hanna Fahl har precis förgiftat sina sidekicks och sitter just nu i Simons kök med giftflaskan i handen. ”Det är nått som ser annorlunda ut”, tänker Hanna när studerar flaskan. Nu när det inte längre är någon röd vätska i den så skymtar hon något under locket. Snabbt skruvar hon upp flaskan för att kunna studera locket närmare. 

- Shit det står ju ” Zombie blood” under locket, jag som trodde det var gift, skriker Hanna till.  

Hon hinner knappt tänka vidare innan hon hör slaffsande ljud ifrån bordet. Hon tittar upp och får till sina stora förskräckelse se Maja och Simon gluffsa i sig lime- och chilimarinerad skunksvansar i en rasande fart. Plötsligt slutar dem äta och tittar upp mot Hanna som sitter på kortsidan av bordet. När hon får se deras rödsprängda ögon inser hon vad som har hänt. Simon Gärdenfors och Maja Lind Asperö har blivit ett par sidekick zombies.

- Shit, så jävla otippat, utbrister Hanna Falh innan hon förstår att hon måste fly, och det är snabbt. 

Hon springer snabbt in i hallen med zombieSimon och zomdieMaja tätt efter. När hon springer ner för trapphuset kommer granntanten ut och undrar vad det är som försigår. Den långsamma grannen blir ett lätt byte för zombisarna medans Hanna lyckas ta sig ut ur huset. Samtidigt som fröken Fahl försöker låsa upp sin cykel ute på gatan märker hon att zombisarna bara blir fler och fler.

”Jag skulle aldrig köpt den där konstiga flaskan av Germund Stenhag”, tänker Hanna samtidigt som hon svänger ut på Götgatan.  

- Bara om jag lyckas ta mig hem är jag säker.

Som tur är har Hanna förberätt sig på just en sån här situation. Hon har några månader innan byggt om sin lägenhet till en zomdiesäker bunker, om utifall att. Hon har varit på PrisXTRA och köpt på sig konserver som ska räcka i flera år. Det finns en massa andra svenska lågprismatkedjor bör tilläggas. Zombisarna sprider sig som en löpeld genom stan. Hanna Fahl hinner nätt och jämnt komma hem och stänga sin stora bepansrade järndörr innan zombisarna är framme och dunkar på den. Hon springer runt i lägenheten och drar ner plåtskydd för alla fönster. Efter att ha hämtat en hagelbössa i garderoben öppnar hon skottgluggen mot gården och väntar.

- Kom an bara, kom så ska jag visa vad DJ Kattunge går för, väser Hanna för sig själv. Men då händer något kanske inte allt för oväntat, fröken Fahl känner av ett migränanfall som blir allt starkare. Som troget Battlestar Galactica-fan har Hanna alltid fått en kontenuelig dos av serien i flera år. Att bara sluta med serien tvärt kan få ödestigande konsekvenser för en Battlestar Galactica beroende. Hanna Fahl förstår att det bara finns en sak att göra innan hon kan göra något annat. Hon måste se de senaste avsnittet som hon spelade in innan hon stack över till Simon. Hon stänger sin skottglugg och sätter på tv:n och videon. Men vad är nu detta? Battlestar Galactica har inte blivit inspelat. Tydligen har hon ställt in fel kanal på videon innan stack. Med gråten i halsen sitter fröken Fahl framför tv:n och ser till sin stora förskräckelse att hon istället har spelatin ett dubbelavsnitt av antikrundan.

- VA I HELVETE!!! Skriker hon så det ekar över Stockholms alla takåsar.

Migränen ökar och Hanna flippar ur. Med hjälp av hagelgeväret skjuter hon videon till müsli. Med inget att leva för längre packar hon på sig alla vapen hon har, låser upp sin bepansrade järndörr och gör sig redo på sin sista strid. Innan hon öppnar väser Fröken Fahl ”Det här kallar jag public service”.

*Slut*

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista