Nicke!

Hälsningar från Island!

Hej redax!

Varit i Reykjavik ett tag nu och försökt skaffa lite vänner. Har hängt ganska mycket med en kille från ett band som heter FM Belfast. Han är trevlig och gillar att göra roliga saker som att protestera mot en korrupt regering. Sen så har jag också träffat en kille som heter Ólafur. Han är bara 22 och har redan släppt ett sjukt bra album som heter ”Eulogy for Evolution”. Dessutom ser han ganska bra ut, Islands version av Nöjesguiden kallade honom för en ”ladies man”. Vi bondade lite över teoretisk fysik, lovade att skicka lite boktips.

Idag har jag varit hemma hos en kille i Múm och hängt med hans sex månaders baby Alda (det betyder tydligen våg på isländska). De berättade att de precis gjort klart sin nya skiva och att den var melankolisk. Och så åkte vi hem till Valgeir Sigurdsson i hans hem / studio i 109 området. Han har producerat en massa Björk och Ane Bruns nya. Där träffade vi även Nico Muhly som var på besök från New York. Just nu jobbade de på en lukt-musikal. Jättekonstigt.

Förutom det så har vi druckit öl på bland annat Kaffibarinn som Damon Albarn var delägare i ett tag. Och ätit en massa, typ isländsk köttsoppa (det var äckligt) och isländsk skyrkaka (mycket godare). Framför allt har jag skaffat en massa nya facebook-vänner! Island är trevligt!

Hoppas ni har det fint där hemma!

Puss Niklas!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".