1 av 7
2 av 7
3 av 7
4 av 7
5 av 7
6 av 7
7 av 7

Heminredning!

Har du inredningskaos hemma? Maila oss en bild på röran så kan våra experter Isabelle McAllister och Tom Bertling hjälpa dig!

Anna skriver:
Jag har panik över mitt vidriga vardagsrum. Tapeten är”svampad”, hett på 90talet, och gul, och eftersom vi tänkt tapetsera om har vi inte satt upp något på väggarna. Men nu har vi inte hunnit, och rummet ser ut som en knarkarkvart. Går det att få det fint med gul tapet eller måste vi helt enkelt tapetsera om? Tips tack...

Anonym skriver:
Kolla det här rummet. En dörr till balkong, en mot en hall, två mot två sovrum. Dessutom blockerar en kakelugn ett hörn, och två typ inbygga linneskåp/garderober ligger bredvid balkongfönstren. Allt är ackopanjerat av diverse ikeaattiraljer från tidigt 90-väl. KAOS är vad det är! Vad ska man göra åt rummet? Idag sitter vi ibland vid datorn och kollar på tv, men det finns ett annat vardagsrum i huset så det där är extremt lågprioriterat. Böckerna kan inte tas bort. Snälla snälla hjäälp....!

Liss skriver:
Jag har ett urtrist kontor. Benvita väggar. Skrivbord och skåp i bok. Två små fåtöljer i vinröd/röd och vinröd skrivbordslampa. Hur skulle ni rekommendera mig att liva upp detta kontor?

Lollo skriver:
Jag har nyss flyttat till en 50 m2 stor etta. Det finns kök och sovalkov, men resten är ett stort vitt kvadratiskt rum. Jag har inte så mycket grejer, och det jag har står mest uppradat längs väggarna. Jag har en röd hörnsoffa som står lite utåtvinklad i rummet, men annars blir det tomt golv i mitten. Hjälp! Vad kan jag hitta på?

Johanna skriver:
Vi ska måla om i sovrummet. Funderade på en vit nyans, typ äggskal- men blir det konstigt bakom en vit säng? Är det ute med fondvägg?

Sofia skriver:
här är en bild på nya lägenheten vi köpt. jag vill göra golven svarta. ska vi måla eller betsa? väggarna är vita och det blir nog bröstpanelen också. vi vill ev ha en väggmålning. något förslag? jag är arbetslös och har all tid i världen!

Nisse skriver:
Bor i ett litet torp på landet, har renoverat det mesta senaste halvåret det som är kvar nu är väggen i mellan hallen och köket! Några förslag på vad vi ska göra med den vita väggen? Tegelväggen till vänster är murstocken till den gamla vedspisen.

Sara skriver:
Det är så att jag ska måla om mitt sovrum som nu är vitt. Hela vår lägenhet är väldigt ljus och jag vill att sovrummet ska kännas lite mörkare, ’murrigt’ och mysigt. Jag har en vit romantiskt sänggavel och en indisk byrå och sängbord. Rummet är litet men vill ändå ha några bra tips på mörkare färger el. tapeter. Är trött på fond-väggar. Tusen tack på förhand!

Therese skriver:
En fråga till inredarna, vad har ni gått för utbildningar för att nå där ni är idag? Jag går sista året på samhäll entreprenör nu och undrar vad jag då kan plugga vidare med?

Åsa skriver:
Är i startgroparna att inreda en nybyggd liten takterrass och skulle behöva lite hjälp. Terrassen består av mestadels ljusgrå-lackad plåt med svart smidesräcke och trätrall (också grå). Dels undrar jag om ni tycker det skulle vara snyggare att byta trallen mot annan färg (ex.svart eller vit)? Dels undrar jag om ni kan tipsa om roliga ”utemöbler”. Överallt ser man klassiska tunga trämöbler alt. rotting. Vill och måste dessvärre ha nättare stapelbara, gärna färgglada och moderna...

Linda skriver:
Det är så att jag ska flytta till ett hus med furutak och furupanel i hela huset! Vad kan jag göra utav detta? Panelen funderar jag på att måla vit, men vad ska jag göra med taket? Jag tycker väldigt mycket om den romantiska stilen.

Julia skriver:
Håller nu på att göra om mitt rum (kombinerat soff och sovrum). Den hemska blå färgen ska bort och IKEA möblerna ut. Rummet är ganska stort, högt till tak, har två vita dörrar och en vägg som i princip bara består av ett stort fönster och en dubbel balkongdörr. Problemet är att golvet är ett trägolv som går ganska mycket åt det röda hållet. Därav förstörs mina planer på en mörk, mörk lila färg. Vad ska jag sätta för färg på väggarna? Funkar annars bra med mörka färger då det är så ljust i övrigt. Soffan är grå och jag hade tänkt köpa lite gamla teakmöbler att inreda med. Hur göra?

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".