En höna i trafiken

Igår tog jag fram cykeln ur förrådet och pinnade iväg till jobbet för första gången denna vår. Det är ju härligt och man blir rosig om sina små äppelkinder etc. Men jag är en jävla höna i trafiken.

Till exempel vågar jag inte svänga vänster. Då måste man ju kasta sig ut mitt bland bilarna och liksom cykla i mitten av gatan, klarar inte av det! Tänker varje morgon att idag, idag ska jag klara av den där enda (obs ENDA) vänstersvängen på vägen till radiohuset, men nej. Bangar. Går av cykeln och går över gatan på övergångsstället.

Sen vet jag inte ett skit om hur man beter sig i trafik. Högerregeln, vet inte vad det är? Måste man stanna i varje korsning även om det ej är bil på g? Alltså jag är så dålig på att cykla. Inte så att jag är trafikfarlig, snarare att jag kryper fram oroligt tittandes åt alla håll och typ piper högt. Är hela tiden livrädd att det ska smällas upp en dörr från en parkerad bil och döda mig.

HJÄLP.

/Hanna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".