Chairlift.

Tips från redax: JJ, svampplockning & en konstig bok!

Redaktionen tipsar denna vecka om ett hemligt band som sjunger salongsberusad musik, en konstig bok, svampplockning och mycket mer.

Nana Håkansson:

1. Chairlift – Does you inspire you

Does you inspire you är en av årets bästa skivor och Bruises är en av årets bästa låtar. Som en bladning av Moldy Peaches och MGMT – fantastiskt bra. Chairlift är dessutom ett av de trevligaste banden jag har intervjuat.

www.myspace.com/chairlift

2. Klungan

Favoriterna bakom bland annat Mammas Nya Kille turnerar just nu land och rike. Göteborg nu i helgen, Skåne nästa vecka, sen Stockholm och Umeå. Missa inte!

www.myspace.com/klungan

3. Svampplockning

Få saker slår kicken av att hitta riktigt mycket svamp på en gång. En drog helt enkelt.

Julia Blomberg:

JJ

Det enda vi vet om bandet  är att de ges ut av TTA:s skivbolag och att deras debutplatta är SJUKT BRA! "No 2", som den heter, innehåller både en sampling av Zlatan himself och Lil Waynes "Lollipop". Musiken har bland annat beskrivits som salongsberusad, söt som en mjukglass och luftig som en klarblå sommarhimmel. Och vem f** vill inte vara salongsberusad med en mjukglass i handen under en klarblå sommarhimmel?!

Hanna Fahl:

Just nu läser jag boken "Illusionisten" av John Fowles. Den är nog att betrakta som en halv-klassiker, men jag har tidigare bara läst "Samlaren" av Fowles. "Illusionisten" är hursomhelst extremt konstig. Jag har inte kommit så mycket längre än att huvudpersonen flyttat till en grekisk ö för att jobba som lärare, och där träffat en mycket märklig man som hävdar att han är clairvoyant. Jag tror att jag kommer älska denna bok.

Malin Candell:

1. Little Dragon - Machine Dreams

Bandets andra skiva, som är lite poppigare och så långt jag hunnit lyssna... också lite mer lättlyssnad! Melodier som måste kommas underfund med vilket man definitivt vinner på i längden! En blandning av mjukt och hårt, melankoliskt och coolt. Hade du tur hörde du vårt reportage med bandet nu i veckan!

2. Den gåtfulle fotografen - Douglas Kennedy.

Kom egentligen ut typ år 2000, men har den inte lästs förr, så må den läsas nu! Början är lite seg och oförutsägbar, men sen... oj oj oj! Historien tar så många sjukt härliga vändningar och slutar ungefär så långt ifrån den börjar som det bara går... En historia om en man som klantar sig i svartsjukans namn kan man säga. LÄS!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".