1 av 8
2 av 8
3 av 8
4 av 8
5 av 8
6 av 8
7 av 8
8 av 8

På upptäcktsfärd i Radiohuset

Calle, som ju är producent här på P3 Populär, har under många många år gjort P3 Klubb och P3 Dans. Det betyder att han haft hela sitt arbetsrum proppat med skivor. Nu måste han utrymma sitt gamla rum, och har istället blivit tilldelad ett annat. Detta andra rum ligger på Radiohusets vind, längst inne i en bortglömd korridor. Vi var på upptäcktsfärd där idag, och det visade sig att rummet är någon sorts mausoleum.

Följ med i ett rafflande bildreportage från Radiohuset, 8 trappor, här nedan!

/Hanna

Högst upp i Radiohuset, i en bortglömd korridor, det är dit vi ska! Utanför står Calles flyttlådor med vinyler.

Calles nya rum ligger granne med något som verkar heta "Veteranprojektet", ingen vet vad det är, och vi har aldrig sett någon öppna dörren. Är det hit man förs då man når pensionsålder, för att aldrig mer komma ut?

På Calles rumsdörr sitter en gammal lapp, skriven med darrig handstil, som tycks betyda att detta varit någon sorts frilansrum. Vi vet inte när någon senast använt rummet.

När vi öppnar dörren ser vi ett mausoleum, ett radioarbetarrum bevarat som en liten tidsbubbla från okänt förflutet. Det finns ett litet kylskåp, en luggsliten Bruno Mattsson-fåtölj, kanske har någon bott här? Det står också prylar precis överallt, gamla papper, fax från 1997, och en antik Mac.

Just när man häpnat över den antika Macen finner vi detta: en skrivmaskin från innan den elektriska tiden! Här har någon 1700-tals-människa skrivit sina radiomanus.

Det ligger högar och staplar av gamla rullband överallt.

Och en tegelstensstor mobiltelefon. Undrar om det fortfarande finns abonnemang till den?

Någon har satt upp en inspirerande lapp på väggen. Något att titta upp på, då dagarna känns långsamma. Ensam, men fri! Fri att leva sitt eget liv, på vinden i Radiohuset, längst inne i en beige korridor!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".