Tips från redax: Lilla London & novellsamling!

Den här veckan tipsar redaktionens två tv-nördar om varsin ny serie, Evelina har läst en bra novellsamling och Nana har upptäckt Lilla London. Låten alltså...

Hanna Fahl:

Det var med stor tveksamhet jag tog mig an den nya amerikanska tv-serien The Vampire Diaries. En urvattnad Twilight-light, skulle man kunna beskriva det som. Och ja... det är lite taffligt, jag hatar huvudpersonen för hennes mesighet, specialeffekterna är astöntiga (rökmaskin, hallå!), men... KAN EJ SLUTA KOLLA. Det är väldigt tonårsånges:igt, väldigt highschool, väldigt cheesy... och ganska oemotståndligt.

Julia Blomberg:

Återigen MÅSTE jag tipsa om en tv-serie för det finns ju så galet mycket bra just nu! The Good Wife heter min nya favorit som hade premiär i USA för några veckor sen. Serien handlar om Alicia Florrick som blivit hemmafru för sin politikermakes skull (Mr Big), men efter att han hamnar i fängelse för en sex- och muthärva går Alicia tillbaks till sitt jobb som advokat.
Första och andra avsnittet var mycket lovande, så SVT - köp in, köp in!

Nana Håkansson:

Du kanske är en av de 10 000 som har hört och sett en kille i randig tröja rappa över Broder Daniels I’ll be gone på . Killen heter Anton Kristiansson och kommer från Göteborg, men han vill egentligen inte bo där. Men han vet inte riktigt hur han skall ta sig härifrån. En gång satt han på x-2000 på väg till Stockholm men hade glömt lösa biljett så han blev avslängd i Skövde.

Nja, så står det i alla fall i pressmeddelandet inför släppet av singeln Lilla London (som släpps i dag) där Anton Kristiansson liksom på Youtube rappar om hur hemskt det är att bo i Göteborg.

När jag pratar med Anton Kristiansson på telefon beskriver han sig i stället som en rappare som har gått vilse i indiepop-svängen. Kortfattat: Musiken är indiepop och sången är rap.

Musikjournalisten Fredrik Strage har tippat att "Lilla London" kommer att bli en ny nationalsång. Det tror Anton Kristiansson också. Jag vet inte vad jag ska tro, men jag tror att ”Lilla London” kommer att spelas mycket i höst, i radion och på ett dansgolv nära dig.

Evelina Attervall:

Jag vill tipsa om en bok jag precis upptäckt, Kärlek i en blå tid. Det är en samling noveller av en brittisk författare som heter Hanif Kureishi, och den har ett väldigt skönt rakt och rappt tilltal. Plus att humorn är rå och jag garvade högt flera gånger när jag läste. Vad jag fastnade allra först för var titlarna, kolla bara exemplen: Berättelsen om bajskorven, Blånande bilder av dig och Med din tunga långt ner i halsen.

Den sista handlar om en ung brittisk, rätt vild tjej, som bor med sin mamma och hennes helgkille i en halvtrasig förort. Så får hon reda på att hon har en halvsyster i Pakistan som plötsligt ska komma och hälsa på, och så blir det en del relationstrubbel, förstås.

Boken är inte direkt purfärsk, men känns ändå aktuell tycker jag. Så är man sugen på en dos känslor utan att behöva plöja en hel roman passar denna perfekt!

Malin Candell:

I går kväll skulle jag ha städat..det blev inte så. Istället plockade jag fram papper och penna och la mig i sängen och skrev melankoliska låttexter. Allt på grund av Regina Spektors senaste skiva "far". Mitt tips denna vecka är till dig som behöver lite konstnärlig inspiration. Sätt på låt nummer två; Eet heter den och handlar (enligt mig) om när tillstånd förändras, typ när en relation inte längre är som den var, och man inte fattar varför. Otroligt bra låt. Otroligt bra skiva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".