Tips från redax: skräck & soundtrack!

Den här veckan tipsar vi om en skräckfilm som får dig att gråta av rädsla och om ett schyst soundtrack till en grym tv-serie.

Jesper Engström:

Just nu visas säsong två av tv-serien Flight of the Conchords på Canal + i Sverige, men i USA sändes sista avsnittet i våras och nu släpps alla låtar från säsongen på CD. Det passar bra i väntan på nya äventyr från de misslyckade nya zeeländska popmusikerna Bret McKenzie och Jemaine Clement.

Säsong två var faktiskt bättre än ettan, men som album betraktat blir låtarna rätt mycket indiebuskis, ett hejdlöst hoppande mellan genrer och anspelningar på skämt från serien. Men här finns även pärlor som , en genial variant av Ushers och R Kellys "Same Girl". Bret och Jermaine blir kära i samma tjej, men kan inte avgöra vem av dem hon flörtar med eftersom hon är så skelögd. Kolla också in Brets två sekunder långa insats i en av

Julia Blomberg:

I går såg jag skräckfilmen Paranormal Activity som handlar om ett ungt par som misstänker att deras hus är hemsökt. För att se vad som egentligen pågår skaffar de en kamera som spelar in vad som händer när de sover.
Ursäkta mitt språk men FY FAAAAN, vad rädd jag var! Varje natt ställer de kameran på ett bord och i högra hörnet kan man se vilken tid det är. Det mesta av natten snabbspolas, men helt plötsligt stannar den på ett visst klockslag och man vet att något kommer hända! Vilket det såklart gör...

Filmen spelades in på en vecka för två år sen, men först nu går den upp på bio och trots att den inte har visats i hela USA än har den redan dragit in flera miljoner dollar.

Om du vill gråta av rädsla så ska du definitivt se Paranormal Activity! Kolla in trailern

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".