AP Photo/StarPix, Dave Allocca

Redaktionen rekommenderar vecka 44

Den här veckan tipsar vi om en skräckfilm som får dig att gråta av rädsla och om ett schyst soundtrack till en grym tv-serie.

Jesper Engström:

Just nu visas säsong två av tv-serien Flight of the Conchords på Canal + i Sverige, men i USA sändes sista avsnittet i våras och nu släpps alla låtar från säsongen på CD. Det passar bra i väntan på nya äventyr från de misslyckade nya zeeländska popmusikerna Bret McKenzie och Jemaine Clement.

Säsong två var faktiskt bättre än ettan, men som album betraktat blir låtarna rätt mycket indiebuskis, ett hejdlöst hoppande mellan genrer och anspelningar på skämt från serien. Men här finns även pärlor som , en genial variant av Ushers och R Kellys . Bret och Jermaine blir kära i samma tjej, men kan inte avgöra vem av dem hon flörtar med eftersom hon är så skelögd. Kolla också in Brets två sekunder långa insats i en av

Julia Blomberg:

I går såg jag skräckfilmen Paranormal Activity som handlar om ett ungt par som misstänker att deras hus är hemsökt. För att se vad som egentligen pågår skaffar de en kamera som spelar in vad som händer när de sover.
Ursäkta mitt språk men FY FAAAAN, vad rädd jag var! Varje natt står kameran på ett bord och man ser en klocka i högra hörnet. Det mesta av tiden snabbspolas, men helt plötsligt stannar den på ett visst klockslag och man vet att något kommer hända! Vilket det såklart gör...

Filmen spelades in på en vecka för två år sen, men först nu går den upp på bio och trots att den inte har visats i hela USA än har den redan dragit in flera miljoner dollar. Om du vill gråta av rädsla så ska du definitivt se Paranormal Activity! Kolla in trailern

Malin Candell:

Kan man anti-rekomendera? Ja, jag tror det kallas varning..

Jag var på förhandsvisningen av "Trubbel i Paradiset" med svenska Hollywood-baben Malin Åkerman och Vince Vaughn i går. Å, vad jag hade önskat att den var bra, eller åtminstone mysig eller lite rolig, i synnerhet eftersom jag ska träffa dom båda imorgon..Men nej. Det var en riktigt feel-sick film! Vince och Malin är gifta och har två äckligt söta amerikanska snusförnuftiga barn. Deras bästa kompis-par är på väg att separera och ber dom och två andra par att följa med på en par-semester. Väl på plats inser dom att resorten är ett fängelse där man måste följa strikta regler och gå i par-terapi och göra olustiga övningar. Det inträffar X antal missöden som tillslut räddas och allt slutar i frid och fucking fröjd. Suck! Amerikansk medelålders kärleksdravel när det är som allra sämst! Se inte den!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".