Läs Olof och Huldas svar på lyssnarfrågor

Hej. Skulle behöva en snygg väska som man ska kunna smuggla in massa öl i in på krogen. Hare gutt mvh klabbaparn

Olof: Vi avråder båda två från att smuggla in något på krogen. Men det finns exklusiva, helt runda champagneväskor. Som namnet antyder får man plats med en champagneflaska där, men det kanske funkar med två ölburkar.

Hulda: Jag tror man måste satsa på en lyxigare förpackning för att dölja det mindre lyxiga innehållet.

jag älskar också väskor, lägger en del varje år på det, jag tänkte fråga vart man kan hitta riktiga fynd väskor/ lukas broman

Hulda: Jag tror att vi är överens om att second hand är det bästa sättet. Där hittar man de bästa fynden, men det kräver lite tid.

Olof: Ett tips är att gå upp på vinden och kolla grannens förråd. Där ligger det alltid sjukt snygga väskor och samlar damm. Sen kan man gå ner och plinga på grannen och fråga snällt om man får låna den.

Hej! Jag har ett smärre problem. Det gäller min dataväska. Den är tråkig och full! Har ni nått tips på ett lite roligare alternativ. Hälsningar Jocke.

Olof: Kolla på mismo.dk, dom har olika snygga modeller av dataväskor. I Stockholm säljs dom på Nitty Gritty.

Hulda: Mitt tips är att inte fastna för mycket i att kolla efter dataväskor på dataavdelningen. Kolla istället om datorn passar i väskor som du gillar. Ta vilken som helst, men kolla att den är tillräckligt vadderad.

Tips på väska för student: Den klassiska Longchamp väskan är ju en självklarhet. Finns i lite olika storlekar. Finns i många färger och många storlekar. Har dragkedja, samt är vattentät. Mycket tålig!! Mvh Sara

Hej. Älskar väskor och undrar vad man ska satsa på för kul och annorlunda festväska som inte är en kuvertväska? Vilka detaljer är att satsa på?/ Linda

Hulda: Försök att hitta en påsväska i läder, kanske utsmyckad eller med fina detaljer eller tofsar. Det passar bra om man vill ha en feststil med bohemsik touch. Leta på second hand, såna väskor var populära på 70-talet. Det är dessutom en väska som inte är så svår att sy själv eller för en mer skillad kompis! Hitta ett tyg som matchar festkläderna!

Om nån skapar en partyväska med fack för snusdosa så köper jag gladeligen en. /Olle

Hulda: Jag tänker på små myntväskor som man hänger runt halsen. Det kanske skulle funka.

Olof: Att ha en liten väska runt halsen funkar absolut.

Hej. Har en väska i skinn (enl butik) men vad är det för skillnad på skinn och läder? /Peter

Hulda: Det är egentligen samma sak och används till samma sak.

Olof: Skinn blir läder efter att det garvats. Har du frågor om läder så fråga svenska tillverkaren Palmgrens. De kan allt.

Finns det några väsktrender som man kan kolla in nu i höst? /Johanna

Hulda: Sammet är ett bra höstmaterial som har kommit väldigt mycket på tjejsidan. D&G har gjort några snygga till exempel. Och väskor i päls också, men det vet jag inte om jag tycker att man ska köpa.

Olof: På killsidan har jag sett att väskor i ull och läder har börjat dyka upp. Filson, ett märke som traditionellt gör jaktkläder, har gjort såna till exempel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".