1 av 9
I postfacket hittade vi detta. En inbjudan till Öppet Hus på Reprocentralen! Det utlovades dricka och tilltugg och "uppfräschade lokaler". Vi tog hissen ned till källaren för att ta oss en titt.
2 av 9
I en av radiohusets långa korridorer ligger Repro. Där reproducerar man saker, såsom kopior, affischer, etc. Vi vet inte så mycket om Repro, för det är inget vi använder i vårt dagliga arbete här på P3 Populär.
3 av 9
Dagen till ära hade de tryckt upp en affisch!
4 av 9
Väl på plats bjöds det på cider i glas uppställda i receptionen.
5 av 9
Det var ett litet, men glatt gäng samlat! De flesta jobbade på Repro, tror vi, men det var även ett par besökare där förutom vi.
6 av 9
Det var tipspromenad också! Tyvärr var frågorna ganska svåra. Det handlade bland annat om hur stor kapacitet Repros största kopieringsmaskin har. Vi trodde på 110 kopior i minuten. Låter det rimligt?
7 av 9
Under tipspromenadens gång kunde man smaska på kolor, som stod utställda på kopiatorerna.
8 av 9
Det fanns laminerade skyltar på alla maskiner, så man vet vad som är vad. Här poserar Calle vid fastbacksbindaren.
9 av 9
Så lämnade vi in tipskupongen, och lämnade Reprocentralen för den här gången! Håll tummarna för Team Calle & Hanna, förstapris är en affisch på valfritt motiv.

På upptäcktsfärd i Radiohuset - del 2

Minns ni när jag tog er med på ett rafflande bildreportage från tidsbubblan på vinden i Radiohuset? Nu är det dags för del två! Den här gången har vi besökt Reprocentralen i Radiohuset. De bjöd nämligen in till Öppet Hus. Ett sådant erbjudande kan man inte missa!

Klicka på bildspelet här ovanför, från Radiohusets eget pappers-hjärta.

/Hanna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".