Styrelsen: Crabcore, svennebanan-tv & utflippade jobbannonser

I dag ska författaren Mats Strandberg och Hannas före detta sidekick, Maja Asperö Lind, få avhandla de här tre snackisarna:

- Genren crabcore har varit en snackis senaste tiden. Det är en ny hybridgenre som bland annat kännetecknas av att låtarna är sjukt konstiga och är typ emo/metal med Basshunter-influenser. Det heter "crabcore" för att banden ser ut som krabbor när de poserar, 
Gillar ni crabcore?

- Det har varit mycket snack om "verklighetens folk" senaste tiden och det vimlar av tv-program som skildrar vanligt folk i deras vardag. Några exempel är Ensam mamma söker, Färjan och nya dokusåpan om Ullared
Men är det verkligen "verklighetens folk" vi får se i tv-programmen?

- Arvikafestivalen har gått ut med en jobbannons där de söker folk som inte är särskilt intelligenta, men som gillar nakenhet och hög musik.
SJ anställer tågvärdar med hjälp av auditions som i Idol och en tjej i Malmö sökte jobb genom att spraya in sitt CV på en grafittivägg.
Har ni sett andra exempel på drastiska jobbannonser?

Diskutera här nedanför, så kanske Hanna läser upp just din kommentar!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista